Adnan Oktar'a büyük operasyon: Kedicikler panikte

İstanbul polisi sabaha karşı Adnan Oktar'a yönelik şok operasyon başlattı. 235 kişi hakkında yakalama kararı var. Emniyet operasyon bilgisini "Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik" başlığıyla duyurdu

11 Temmuz 2018 Çarşamba 07:49
Adnan Oktar'a büyük operasyon: Kedicikler panikte






Adnan Oktar'a büyük operasyon: Kedicikler panikte


Adnan Oktar'a yönelik operasyon kararı sabaha karşı uygulanmaya konuldu. Adnan Oktar'a ait A9 TV kanalı ile birlikte, Oktar ve yakın çevresindeki çok sayıda kişi hakkında alınan gözaltı kararının ardından İstanbul polisi düğmeye bastı. İstanbul polisi, operasyonu "Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik operasyon" başlığı ile duyurdu. Adnan Oktar sabah erken saatlerde evinden alınarak sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Binası'na getirildi. Oktar'ın elleri önden kelepçeli olarak getirilmesi dikkat çekti.

Adnan Oktar'ın İstanbul'daki ev ve iş yerlerine yönelik arama kararının ardından yüzlerce polisin görev yaptığı operasyonda aramalar sürüyor. 5 ilde yürütülen operasyon sırasında göz altına alınanların sorgusu sürüyor.

Bu arada Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki evinde gözaltına alındığı kaydedildi. Canlı yayınların yapıldığı A9 TV'ye de baskınlar düzenlendi. Kanal binasında çok sayıda evrak ve dijital malzemeye el konuldu.

Oktar ve gözaltına alınan çok sayıda kişi "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi, dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma" iddiasıyla sorgulanıyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı." ifadelerine yer verildi.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre 235 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Suçlamalar arasında askeri casusluk ve cinsel saldırı da var. 
 

Son Güncelleme: 11.07.2018 07:36
Anahtar Kelimeler:
Adnan OktarA9 TV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.