Advan: Yeni anayasanın önündeki en büyük engel PKK

29 Kasım 2012 Perşembe 14:59
Advan: Yeni anayasanın önündeki en büyük engel PKK






DİYARBAKIR (CİHAN)- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, yeni anayasanın önündeki en büyük engelin terör örgütü PKK'nın topluma yönelttiği silah olduğunu söyledi. Advan, Türkiye bir seçime doğru ilerliyor. Önümüzde 6 aylık bir süreç ve ülkenin geleceğine imza atacak bir anayasa hazırlanacak. Şayet bu konuda aşama kaydedilmezse ülke seçim gündemiyle çalkalanacak. Bu manada silahların acilen geri çekilmesi, gömülmesi bir şekilde silahsız bir çözümün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun önündeki en büyük engel ise PKK'nın topluma yönelttiği silahlardır. dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan, basın kuruluşlarının temsilcileriyle Dicle Üniversitesi Teknopark'ta bir araya geldi. Gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Advan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın silah bırakan teröristlerin başka bir ülkeye gidebileceğini ve teröristbaşı Murat Karayılan'ın buna cevap olarak 'Neden silah bırakalım daha çok silahlanmamız gerekiyor' açıklamasını değerlendirdi. Türkiye'nin gündeminin yeni anayasa olması gerektiğini ve bunun için anayasa uzlaşma komisyonunun önünün açılması gerektiğini anlatan Advan, Türkiye bir seçime doğru ilerliyor. Önümüzde 6 aylık bir süreç ve ülkenin geleceğine imza atacak bir anayasa hazırlanacak. Şayet bu konuda aşama kaydedilmezse ülke seçim gündemiyle çalkalanacak. Bu manada silahların acilen geri çekilmesi, gömülmesi bir şekilde silahsız bir çözümün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun önündeki en büyük engel ise PKK'nın topluma yönelttiği silahlardır. Silahların bırakılmasıyla anayasa uzlaşma komisyonunun çalışmalarına başlaması umutlarımızın artmasını sağlayacaktır. Umuyoruz anayasa ile ilgili bu çalışma sonuna kadar gider. Öbür türlü yani önümüzdeki 6 ayı iyi değerlendiremezsek endişem o dur ki ülke yeniden seçim sürecine girdikten sonra artık yeni bir anayasa ile ilgili uzlaşma zemini ortadan kalkacaktır. diye konuştu.

VALİLER SEÇİMLE GELMELİ

AK Parti'nin kuruluşundan beri yerelden yönetimi güçlendirme politikasının olduğunu anlatan Advan, valilerin seçimle gelmesi yönünde bir çalışma yapılmasını da gönülden destekleyeceklerini söyledi. Advan, Biz her zaman insanların seçimle gelmesi ve seçimle gitmesini destekliyoruz. Atamayla yapılan hizmetlerin eksik olduğunu, toplumun gerçek manada nabzını tutmadığını düşünüyoruz. Bu manada yönetici olacak bireyin seçimle seçilmesi bizim için önemli. Bana göre demokrasinin en önemli unsuru seçimdir. Tabi ki hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı çok önemli ama seçim de demokrasinin en önemli ölçüsü. Bu manada bu kanunu destekleyeceğiz. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.