Af Örgütü, UCM'yi Filistin için göreve çağırdı

30 Kasım 2012 Cuma 10:41
Af Örgütü, UCM'yi Filistin için göreve çağırdı






NEW YORK (CİHAN)- Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Filistin'deki insani durumun incelenmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi´ni (UCM) göreve çağırdı.

Filistin'in BM'de yapılan oylama ile `üye olmayan gözlemci devlet´ statüsünü kazanmasının ardından açıklama yapan Af Örgütü, UCM savcısının 3 Nisan 2012 de durdurduğu Filistin'deki durumun ön incelemesi hakkında yürütmeyi içeren soruşturmayı tekrar açmasını istedi. Dernek ayrıca soruşturmadan elde edilecek neticeler sonunda da cezai işlem sürecinin UCM tarafından bir an önce başlatılması gerektiğine işaret etti.

Filistinlilerin savaş suçu işleyenleri UCM´ye götürmemesi için İngiltere dahil bazı ülkelerin yaptığı baskıyı `endişe verici´ olarak niteleyen Amnesty, Biz adaletin herkes için erişilebilir olmasını savunuyoruz. dedi.. Amnesty, savaş suçlarının UCM´ye gitmesini önlemeye çalışmanın uluslararası hukuka göre suç olduğuna vurgu yaptı.

Açıklamada, BM´deki karar ile artık gözlemci devlet statüsü kazanan Filistin´in vakit kaybetmeden `Roma Statüsü´ gereği tüm uluslararası sözleşmelere katılması gerektiği de vurgulandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.