Afrin'de PKK için yapılan bin kişilik sığınak bulundu 

Terör örgütü PKK içen Amerikalı mühendislerin gözetiminde inşa edilen Afrin'de yeni bir tünel sistemi daha bulundu. Yeni tünel sisteminde araçlarla ulaşılabilen lüks lobiler ve özel bölmeler dikkat çekiyor,

15 Nisan 2018 Pazar 13:28
Afrin'de PKK için yapılan bin kişilik sığınak bulundu 






Afrin'de PKK için yapılan bin kişilik sığınak bulundu 

Amerika destekli PKK - PYD'li teröristlere özel olarak inşa edilen yeni tüneller ortaya çıkarıldı. TSK'nın hava operasyonlarına karşı özel olarak tasarlanan tünellerde VİP bölümler bulunuyor.

PKK'lı teröristler, Amerika'nın verdiği silahları bırakarak sıvıştığı Afrin'de yeni sığınakları ortaya çıkarıldı. 58 günde tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'nda bulunan sığınaklarda, örgütün elebaşları için lüks alanlan inşa edildiği belirlendi.


İÇİNE ARAÇLA GİRİLEBİLECEK TÜNELLER


Amerikalı askeri mühendislerin teknik destek verdiği PKK tüneller, binlerce teröristin başına yıkılırken, Afrin yakınlarında ortaya çıkarılan yeni sığınaklarda VİP bölümler belirlendi. Mermer ve fayanslarla kaplanan tünellerin havadan füzeli atışlara karşı güçlendirildiği görülürken, koridorların araçla dolaşılacak kadar geniş ve yüksek olmasına özen gösterildiği bildiriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak'ta Suriye'nin Afrin kırsalında başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 58 günde kontrol sağlandı. Sivil halk Afrin'e dönmeye başlarken, TSK ve ÖSO güçleri arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çalışmaları sırasında ormanın yoğun olduğu alanda teröristlerin devasa sığınağı bulundu. Sığınağın bin terörist kapasitesinde olduğu ve içerisinde konferans salonu, banyo, acil çıkış koridorlarunun olduğu tespit edildi. Tünellerin araba geçişlerine göre ayarlandığı da paylaşıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarınca başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Afrin ilçesinde yaklaşık bin teröristi barındıracak kapasiteye sahip bir yer altı karargahı ortaya çıkarıldı.

Afrin ilçe merkezinin 18 Mart'ta kontrol altına alınmasının ardından, ilçede sürdürülen arama tarama faaliyetlerinde ÖSO güçleri kırsal bölgede bir yer altı karargahı tespit etti.

AA'nın görüntülediği ve inşası bitme aşamasındaki yer altı karargahı, Afrin'i çevreleyen dağlarda bir ormanlık alanda yer alıyor.

Yerin 10 metre derinliğindeki karargahın üzeri, çam ormanıyla kaplı.

TÜNELLERİN İÇİNDE LÜKSE LOBİLER

Yer altı karargahı, ormanın içinde ağaçlar nedeniyle insansız hava araçlarının güçlükle tespit edebileceği giriş çıkışlara sahip.

Zeminden ana girişe inen 8 metre genişlikteki yol, yer altına girdikten sonra yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir tünelle devam ediyor.

Tünelin sonunda dairesel biçimde inşa edilmiş bir lobi çıkıyor.

Lobiden de farklı yönlere devam eden 4 metre genişlik ve 5 metre yükseklikte 3 büyük koridor daha bulunuyor.

Her bir koridorların uzunluğu 100-120 metre arasında değişiyor.

Koridorların sonunda konferans salonları, onlarca oda, banyo, tuvalet ve acil çıkış noktaları gibi, toplamda yaklaşık bin teröristi aynı anda barındıracak büyüklükte alan dikkati çekiyor.

Girişten itibaren tüm tünellerin araç geçebilecek genişlik ve yükseklikte yapıldığı görülüyor.

Özel iş makineleriyle kazılarak yapılan yer altı karargahının çok sayıda sütun ve 1 metreden kalın duvarlarla güçlendirilerek inşa edildiği göze çarpıyor.

20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda daha önce teröristlere ait çok sayıda tünel ve barınak ele geçirilmişti.

Anahtar Kelimeler:
ABDAmerikaPKKTSKAfrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.