Afrin'de son durum; Afrin'de helikopterimiz düştü, 2 şehit var

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı sırasında bir helikopterimiz düştü. 2 şehidimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterin düşürüldüğünü açıklarken, Başbakan Yıldırım, düşme nedeninin henüz belli olmadığını söyledi, şehitlerin isimleri henüz açıklanmadı.

10 Şubat 2018 Cumartesi 16:04
Afrin'de son durum; Afrin'de helikopterimiz düştü, 2 şehit var






Afrin'de helikopterimiz düştü, 2 şehit var

Zeytin Dalı Harekatı’nın 22.gününde Suriye sınırından acı haber geldi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Suriye tarafında bir askeri helikopterimiz düşürüldü.  Düşürülen helikopterin Türk yapımı ATAK olduğu açıklandı. TSK'nın Afrin'de devam edep operasyonu sırasında bir helikopterimiz füze ile vuruldu. İki şehidimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Misliyle ödeyecekler" açıklaması yaptı. Başbakan Yıldırım ise helikopterin düşme nedeninin henüz belli olmadığını söyledi.

Helikopterin düşürüldüğü bilgisinin ardından bölgedeki hava trafiği de arttı. Çok sayıda helikopter ve uçak bölgeye sevk edildi.
Kırıkhan’ın Kaletepe ile Camız Kışlası mahallesi yakınında bulunan Zafertoka karakolunun karşısında, Suriye topraklarında Ömerli Köyü’nde düştüğünü belirttiler. Askeri kaynaklar, yaralı ve şehitlerin olduğu bilgisinin de kendilerine ulaştığını açıkladılar.
 

FIRTINA OBÜSLERİ DE BÖLGEYİ VURMAYA BAŞLADI

Hatay sınırındaki birliklerde konuşlu olan Fırtına Obüsü ve Çok Namlulu Roket Atar’larla da (ÇNRA) Afrin’deki YPG hedefleri vurulmaya başlandı.

ATAK VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, ATAK'ın düşürülmesinin ardından yaptığı ilk yazılı açıklamada iki askerimizin şehit düştüğü heberini doğruladı. TSK açıklamasında şu bilgiler verildi;
TSK’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi.

İKİ ŞEHİDİMİZ VAR, ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANMADI


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Afrin Harekatı'yla ilgili yaptığı açıklamada "Az önce bir helikopterimiz düşürüldü" dedi. Öte yandan Başbakan Yıldırım, "2 helikopterden birisi düşmüştür, iki şehidimiz var. Nasıl düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil yok." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askeri helikopterin düşürüldüğünü belirterek, "Bunun bedelini, fazlasıyla ödeyecekler" dedi.

1141 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Erdoğan, şunları söyledi: "Bu sabah itibarıyla 1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Tabii ki bütün bunlar olacak bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün çok kabarık miktarda füze depolarını imha etmiştik. Tabii bunlar çıldırtıyor. Ama biz tabii bunların bedelini çok daha ağır ödeteceğiz. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunların bedelini misliyle değil katbekat fazlasıyla ödeyecekler. Çünkü biz kararlıyız. İnanıyoruz ve üstünüz."

BAŞBAKAN YILDIRIM: ATAK HELİKOPTERİ, 2 ŞEHİT

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu" dedi. Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahaleyle düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil yok, belge yok" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.02.2018 23:50
Anahtar Kelimeler:
ATAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.