Afrin harekatı; Harp litaratüründe görülmemiş yöntemler devrede

Uluslararası güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, her geçen gün etkisiz hale getirilen terörist sayısının arttığına işaret ederek terör örgütünün terk ettiği bölgeleri patlayıcılarla donattığını, bütün bu risklere bakıldığında harekatın çok iyi gittiğini anlattı.

24 Şubat 2018 Cumartesi 12:35
Afrin harekatı; Harp litaratüründe görülmemiş yöntemler devrede







Afrin harekatı; Harp litaratüründe görülmemiş yöntemler devrede

Afrin ve çevresinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uyguladığı taktik, sadece teröristlerin değil, onlara destek verenlerin de adeta belini kırdı. Afrin operasyonunu değerlendiren Uluslararası Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, sahada harp litaratüründe görülmemiş bir mücadelenin yaşandığını ve TSK'nın da benzersiz stratejiler uyguladığını söyledi.

Abdullah Ağar, her geçen gün etkisiz hale getirilen terörist sayısının arttığına işaret ederek terör örgütünün terk ettiği bölgeleri patlayıcılarla donattığını, bütün bu risklere bakıldığında harekatın çok iyi gittiğini anlattı.

"Harekatta yavaş ilerlendiğine" yönelik eleştiriler yapıldığına da değinen Ağar, "Öncelikle 'Yavaş gidiyor.' diyenlere 'Buyrun siz yapın da görelim.' demek gerekiyor. Bu bir etki ve istikrar harekatı. Asgari zayiatla azami fayda elde edilmeye çalışıldığı, sabra dayalı harekat. Bu harekat bir fırtına veya bir yıldırım harekatı veya bir yarma harekatı gibi yapılmış olsaydı hem zırhlı hem de karasal unsurlar için çok büyük riskleri vardı." ifadelerini kullandı.

Ağar, PKK'nın farklı terör tekniklerini de devreye soktuğuna dikkati çekerek, harekatın bunlara çözüm üretilerek ilerlediğini kaydetti.

Bu durumun harekatın ilerleyişini de etkilediğini vurgulayan Ağar, bundan dolayı bazen günde 10 köy ve bazen de bir köy alınabildiğini bildirdi.

"HARP LİTERATÜRÜNDE BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ YOK"

Ağar, bölgede tank hendekleri ve mayın kuşakları da bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"PKK'nın elinde güdümlü tanksavar roketleri, güdümlü uçaksavar roketleri ve ağır silahlar var. Üst açı grubuyla alt açı grubuyla yatay atış yapabilen ağır silahlar mevcut. Bunları Mehmetçik'e karşı kullanmaya çalışıyor, Mehmetçik de bunları etkisiz hale getiriyor. Yayınlanan dinamik hedeflerin vurulması görüntüsü, TSK bu tür görüntüleri pek paylaşmaz. Bu işi karasal ateş destek vasıtalarıyla 2 dinamik hedefi aynı anda vurarak yapmayı başarabilmiş bir silahlı kuvvetlerimiz var. Böylesi harp tarihinde yok. Dünyanın hiçbir ordusu şu ana kadar böyle bir görüntüyü servis edemedi. Çok özel bir görüntü, harp literatüründe böyle bir görüntü yok. ABD'liler bu işi AC 130 ve A-10 tank avcısı denilen orta irtifadan uçan uçaklarla yapıyor. Çok yüksek teknoloji istiyor. Burada Mehmetçik dinamik noktaları topçuyla peş peşe vuruyor."

Bölgede rejim ve PKK'nın kendi oyununu oynadığını belirten Ağar, "PKK'nın Suriye ile ilgili ortaya koyduğu yerel yönetim, özel yönetim, kanton, federasyon gibi kavramlardan vazgeçtiğini görüyoruz. Bundan rejim istifade etmek istiyor. Bunu TSK sağlıyor. Demek ki TSK, bir istikrar unsuru" değerlendirmesinde bulundu.

Ağar, PKK'nın bölgede mezhebi düşmanlıklar üretmek istediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.