Afrin Şehidi "Yok bir şey anne kovaya vuruyoruz"

Afrin harekatı sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun telefonda konuşurken duyulan silah sesleri üzerine annesine "Yok bir şey anne, ateşin önüne kova koyduk ona vuruyoruz" dediği ortaya çıktı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:42
Afrin Şehidi "Yok bir şey anne kovaya vuruyoruz"






Afrin Şehidi "Yok bir şey anne kovaya vuruyoruz"


Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı 26. güne girerken, kahraman şehitlerin aziz hatıraları da yeni yeni ortaya çıkıyor. Şehit Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun, operasyon bölgesine gittiğini ailesinden sakladığı, duyulan çatışma sesleri için ise "Ateşin önüne kova koyduk anne, ona vuruyoruz" dediği öğrenildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 15’inci gününde, 3 Şubat’ta PKK/ PYD’li teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu’nun (28), çatışmadan bir gün önce telefonla Elazığ’da yaşayan ailesiyle düğün hazırlıklarını konuştuğu öğrenildi. Gözü yaşlı şehit annesi Fevziye Gürsu (43), "Kız arkadaşıyla kendi aralarında yüzük takmışlar. Düğün planları yapıyordu. ‘Mayıs ayında geleyim de gidip kızı isteyelim düğün yapalım. Kalabalık olacak düğünüm’ dedi. Fevzi yardımsever, şakacıydı, merhametliydi. Herkesin yardımına koşardı. Aslan gibiydi. Oradaki Mehmetçikler oğlumun intikamını alsınlar. Dualarımız onlarla. Zafer bizim olacak" dedi.

SUR, EL BAB VE AFRİN'E GURURLA GİTTİ

Oğlunun kendisini üzmemek için operasyonu hiç yansıtmadığını anlatan Fevziye Gürsu, "Telefonda silah sesleri geliyordu. Çatışmada olduğunu düşünerek korktum. O da ben üzülmeyeyim diye, ‘Dağın başındayım ateş yaktık’ dedi. ‘Bu gelen silah sesleri ne?’ dedim. ‘Anne bir şey yok, ateşin önüne kova koyduk ona vuruyoruz onun sesidir’ dedi. Afrin’den şehit haberlerinin geldiğini söyledim. Fevzi, ‘Olacak tabii ki’ derdi. Onun şehit olacağını hiç tahmin etmezdim. Yavrum aslanlar gibi şehit oldu. Düğününün kalabalık olacağını hayal ederken cenazesi kalabalık oldu" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin babası Murat Metin Gürsu (51) da oğlunun gerçek bir vatansever olduğunu belirterek, "Fevzi, Şırnak’ta askerlik yaptıktan sonra uzman çavuş olmaya karar verdi. Sur’a, El bab’a sonra da Afrin’e gitti. Gururla gitti. Hiç aklıma şehit olacağı gelmezdi. Oğlum vatanı uğruna, milleti uğruna şehit oldu. Silah arkadaşlarına Allah yardım etsin. İçerdeki ve dışarıdaki hainler sevinmesin. Dik duracağız. Bu vatanı bölemeyecekler" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AfrinZeytin Dalı Harekatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan gürbüz 2018-02-14 08:02:16

bu memleketin melek yüzlü fidanları şehadet şerbeti içerken rahat yatağımızda vicdanımız sızlamadan uyuyabiliyor muyuz? bazı haberleri okurken bu sorunun cevabı beni ürkütüyor.