Afşin Elbistan kömür havzasında madenciler gününü kutladı

04 Aralık 2012 Salı 15:10
Afşin Elbistan kömür havzasında madenciler gününü kutladı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Afşin Elbistan Maden İş Sendikası yönetimi ve Afşin Elbistan Linyit İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, 4 Aralık Madenciler Günü´nde kömür havzasında çalışanları yalnız bırakmadı. Çalışanlara karanfil hediye eden sendika yöneticileri, emekçinin yanında olduklarını söyledi.

Afşin Elbistan Maden İşçileri Sendikası Başkanı Adil Bölükbaşı, madencilerin ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarına hep birlikte şahit olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: Çok sayıda şehit veriyoruz. İnşallah bundan sonra olmaz. Bunlara rağmen madencilerin ekmeğini elinden almaya veyahut da peşkeş çekmeye niyeti olan kişiler var. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü orada 110 metreye kadar inip kömür çıkarıyoruz. Maden ocaklarına sahip çıkalım. Sahip çıkacağız da. Canımızı verip ocağımızı vermeyeceğiz. Ama aldığımız duyumlar ve haberlere göre bir kaç santral gitmiş. Bizde hedefteyiz. Yarın buralarda özelleşir, devlete katkısı olursa karşı değiliz. Ama gördüğümüz o ki birilerine peşkeş çekilecek. Bunlara da asla müsade etmeyeceğiz. Canımızın pahasına da olsa buraları vermeyeceğiz. Bunda kararlıyız. Çünkü biz üretiyoruz, biz kazanıyoruz başkalarına da yedirmeyeceğiz. Devletten kar eden müesseseleri rastgele firmalara peşkeş çekilmesine müsaade etmesinler.

Afşin Elbistan Linyit İşletmeleri Müdürü Ahmet Yaldız ise telsiz vasıtasıyla tüm çalışanların madenciler gününü kutladı. Yaldız, Madencilik çok zorlu bir meslek. Çalışanlarımızın ve tüm madencilerin 4 Aralık Madenciler Günü'nü kutluyorum. Allah her türlü kazadan korusun. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.