Ahlatlı kadınlara girişimciliğiyle örnek oldu

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:42
Ahlatlı kadınlara girişimciliğiyle örnek oldu






BİTLİS (CİHAN)- Bitlis'in Ahlat ilçesinde iş hayatına girmekten çekinen kadınlara örnek teşkil edecek bir girişimcilik örneği sergileniyor. Kendi imkanlarıyla restaurant açan Ahlatlı Çiğden Gökbulak, ev ekonomisine katkı sağlamanın yanında sosyal sorumluluk projeleriyle ihtiyaç sahibi kadınlara yardımcı olmak, istihdam sağlayacak projeleri hayata geçirmek için destek bekliyor.

Ahlat'ın Selçuklu Caddesi üzerinde 3 ay önce kahvaltı ve börek salonu açan Çiğdem Gökbulak, bir kadın arkadaşına da iş imkanı sağlıyor. Kadınların artık evde oturmakla vakit kaybetmediğini belirten Gökbulak, kendi imkanlarıyla açtığı işyerinde baklava, kümbet tatlıları, poğaça ve börek çeşitlerini yaparak satışa sunduğunu ve bu şekilde ev ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

İşyerini daha da geliştirmek ve istihdam alanını daha da genişletmek için yetkililerden destek beklediğini vurgulayan Çiğdem Gökbulak, girişimci iş kadınları arasındaki etkileşim, iletişim ve işbirliğini arttırmak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu: İlçemizde değişik sektörlerde faaliyet gösteren iş kadınlarının, iş hayatı ve liderlik konularında, kişisel gelişimlerine destek verilerek, sahip oldukları işletmelerin daha güçlü hale gelmesi sağlanırsa bunlar Ahlat ve ülke ekonomisine artı olarak geri dönecektir. En önemlisi kendimizi geliştirirken sosyal sorumluluk projeleriyle çevremizdeki ihtiyaç sahibi kadınlarında gelişimlerine yardımcı olmak, ihtiyaç duyulduğu taktirde istihdam sağlayacak projeler oluşturmak ve bunları en hızlı şekilde uygulanabilir kılmayı amaçlıyoruz.

İşyerini henüz kısa bir süre önce açmasına karşın işlerinin her geçen gün daha iyiye gittiğine dikkat çeken Gökbulak, kadınların yapabilecekleri iş sahalarının artmasının hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.