Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Kadınsız demokrasi olmaz

05 Aralık 2012 Çarşamba 17:04
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Kadınsız demokrasi olmaz






ANKARA (CİHAN)- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadınlara verilen hakların boşuna verilmediğini, mücadele sonucu bu hakların kazanıldığını söyledi. Şahin, Kadınsız demokrasi, kadınsız hukuk, kadınsız kalkınma olmaz. dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi sebebiyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. Bakan Şahin, ardından, 'Siyasi Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temsili' programına geldi.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt ise kadınların karar alma süreçlerine eşit katılım talep etti. Bunun, demokrasinin gelişimine katkı sunacağını vurgulayan Bozkurt, daha etkili çözüm önerilerinin önünü açacağını ifade etti. Eğitim, sağlık ve istihdam alanlarında kadınların statüsünü artırma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Bozkurt, artık kadınların sadece seçmenlerin yarısını olmayı değil, karar almanın da yarısını olmayı talep etttiğini kaydetti. 79 kadın milletvekilinin Meclis'e girmesinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Bozkurt, siyasetin, erkek egemen olduğu bir alan olarak görüldüğüne dikkat çekti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.