AK Parti'nin İstanbul'da Yenikapı çıkarması 

AK Parti Yenikapı Mitingi adeta gövde gösterisine dönüştü. Aynı alanda 5 gün sonra yapılacak olan Muharrem İnce'nin son mitingi öncesi Yenikapı'da bazı ajanslara göre 1 milyonun üstünde vatandaş akın etti.

17 Haziran 2018 Pazar 19:41
AK Parti'nin İstanbul'da Yenikapı çıkarması 






AK Parti'nin İstanbul'da Yenikapı çıkarması 

Son Dakika, AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılan vatandaşlar alana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar ile milletvekilleri de Yenikapı'ya geldi. Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in de Yenikapı mitingine gelmesi dikkat çekti. 


Son Dakika Haberleri, AK Parti'nin Yenikapı'daki İstanbul mitingi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada "Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Bu mübarek günde Rabbim'den 24 Haziran'da bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum." dedi. Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik ise "İleri geri bol bol yalanlar konuşuyor. Hayatınızda zaten bir şey yok. Gereğini zaten bir hafta sonra yapacağız" dedi.

TANSU ÇİLLER MİTİNG ALANINA GELDİ

Eski başbakan Tansu Çiller, Yenikapı mitingi öncesi, "Koalisyonlarla çözüm üretmek çok zordur. Burada bir ekonomi profesörü olarak, eski hazien, dışişleri, başbakan yardımcısı ve başbakan olarak bunların deneyiminden geçtikten sonra bunlara işaret ettim" dedi.


"MİLLİ ŞUURLA BURADAYIM"

"Ülkemiz ciddi bir kıskaç altında" diye sözlerini sürdüren Çiller, "Dış politikada görüyoruz, terör mücadelesinde, ekonomide görüyoruz. Bunların içerisinde ciddi bir terör mücadelesi devam ediyor. Bir FETÖ olayı yaşadık, dış mihrakların nasıl kullandığını gördük. Bunlar ciddi riskler taşıyan meseleler. Son dönemde terör mücadelesinde ciddi başarıları Mehmetçiğimiz elde etmekte, destan yazmaktalar. Bu destan bütün dünyada şaşkınlık yaratmıştır. Eski başbakan olarak 'bu terör ya bitecek, ya bitecek' diyen eski başbakan olarak terör mücadelesi sadece bir askeri müdahale değildir. Onun kadar önemli olan dış politikadır. Bu defa görütyoruz ki çok dar bir alanda değişen müttefikler, ciddi bir kararlılık var. Güvenlik olmadan özgürlüklerin olması mümkün değildir. Burada da acil çözümler var. Gençler iş bekliyor. Barım dahil çok ciddi çözümlere ihtiyaç var" dedi. 

"KOALİSYONLARLA ÇÖZÜM ÜRETMEK ÇOK ZOR"

Koalisyon sürecine dikkat çeken Çiller şunları söyledi: "24 Haziran'da seçimlere gitmekteyiz. Bu çözümleri kim bize getirecek? Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bir bölümünün çok parçalı olduğunu görüyorum. 4 veya 5 ortaklıktan müteşekkil bir ittifak ortaya çıkmakta. Bunlar saygın partiler, saygın liderler de olabilir. Eşyanın tabiatında uyum sağlama zorluğu var. Bütün bununla birlikte çok acil çözüm bekleyen terör, ekonomi, dış politika olsun çok acil çözümler getirecekler. Bunu çok zor görüyorum. Koalisyonlara ilişkin görüşlerimi şimdi yapmıyorum. Aktif siyasete veda ederken de yaptım. Orada da ifade ettim, koalisyonlarla çözüm üretmek çok zordur. Burada bir ekonomi profesörü olarak, eski hazine, dışişleri, başbakan yardımcısı ve başbakan olarak bunların deneyiminden geçtikten sonra bunlara işaret ettim."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı mitinginde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Bu mübarek günde Rabbim'den 24 Haziran'da bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum. 

İstanbul dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet, dünyaya hizmettir. İstanbul bir başlangıçtır. Biz hizmet yolculuğumuza İstanbul'dan başlattık. 

"AK PARTİ TEMİZLİKTİR, HUZURDUR, MUTLULUKTUR"

Milletimize dair hayallerimizin nüvelerini İstanbul'da hayata geçirdik. İstanbul'da bizim içme suyumuz var mıydı? İstanbul'da 94'te içme suyu yok. Çöp dağları yükselmiş miydi? Kirli havayı soluyor muyduk? İstanbul'u kim yönetiyordu CHP'nin belediye başkanı yönetiyordu. Ümraniye'de çöplük patladı mı? Kim vardı orada, yine CHP'li belediye başkanı vardı. 39 kardeşimiz orada öldü. CHP bu. CHP'nin olduğu yerde çöplük, pislik, susuzluk, kirli hava var. CHP'nin olduğu yerde bu tür ölümler var. Türkiye'de 6 ilimizde doğalgaz vardı. Biz geldik, şimdi 78 vilayetimizde doğalgaz var. Şimdi onları da bitireceğiz. AK Parti temizliktir, huzurdur, mutluluktur. Biz bunu sağladık. 

"BAY MUHARREM SEN BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN"

Haliç'in yanından geçmek mümkün müydü? Haliç'i gayet iyi bilirim. Haliç'te su kalmamıştı neredeyse... Kim var CHP var... Niye yapmadın bunları. Geldik, dünya ile görüşerek, özel firmalarla görüşerek işin içine girdik, Haliç'teki bütün o çamuru taşocağına naklettik. Vialand'ı doldurduk o hale getirdik. Daha sonra Boğaz'ı Haliç'e bağladık. Biz buyuz, bay Muharrem sen bu işlerden anlamazsın. 

İnsanların yaşamaktan usandığı bir şehri 4,5 yıl içerisinde Türkiye'nin huzur ve güven adasına çevirdik. İstanbul'a itibarını kazandırdık. Kültür, ulaşım, sosyal yardım ve diğer alanlarında en kaliteli belediyecilik anlayışıyla kazandırdık. Bir taraftan rant odaklarının saldırılarını püskürttük. 2,5 milyar dolar borçla devraldım, 1,25 milyar dolarla devrettim ama bunca yatırımları yaptık. Biz Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü neyle yaptık? Bizde icraat var. Biz 16 senede 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Ey bay Muharrem sen nerede geziyorsun? 25 havalimanı varken, 29 tane daha ilave edildi. Haberin var mı? Sen buralarda seyahat etmiyor musun? Türkiye şanına yakışanı yakalayacak dedik. 

"NEYİ SOYDUK, BU NE HAYASIZLIK"

İstanbul'da olgunlaştırdığımız hizmet anlayışını Türkiye'ye yaydık. 23,5 milyar dolar IMF'e borcumuz vardık, biz sıfırladık. CHP değil. Şu an Merkez Bankası'nın 110 milyar dolar rezervi var. Soygunun yapıldığı bir ülkede böyle bir Merkez Bankası olabilir mi? Bu güç nereden geldi? Sadece İstanbul'a 236 kat trilyon liralık yatırım yaptık. Neyi soyduk? Bu ne hayasızlık. İstanbul'da 34 bin yeni derslik kazandırdık. 21 olan üniversite sayısını 57'ye ulaştırdık. Öğretmen ya belki anlar. Üniversite öğrenci sayısı 890 bini geçti. 14 bin 500 kişilik yurt binaları açtık, 3 yıl içerisinde 14 bin 250 kişilik yeni binalar daha açıyoruz.

AKM, 'Biz burayı yıkacağız' dedik, yıktık. Türkiye'nin bir numaralı opera binasını yapıyoruz. Aynı şekilde İSKİ'ye ait bir yer var. Ağa Camisi'nin dışında başka bir cami yok. Buraya bir de cami yapalım dedik. İstiklal Caddesi'nin çıkışına 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Altında da kitap, hat, ebru gibi şeyler de olacak. Ramazan'ın son günlerinde ikisini de gezdim. Ya biz dertliyiz, dertli. Bunların hepsi olacak. İstanbul'a yakışır olacak. 250 yıllık tarihi olan bir adım daha atıyoruz. Rami Kışlasını da 7 milyon cilt kitaplık bir kütüphaneye çeviriyoruz. Şu anda devam ediyor. Biz yeniden İstanbul'u kültür, sanat noktasında merkez haline dönüştürüyoruz. Bunların şunu yapacağız dedi yok, sadece Tayyip Erdoğan'a hakaret ediyor. Kuleli Askeri Okulu'nu müzeye çeviriyoruz. İstanbul'da sikke müzesi kuruyoruz. Yaslı Ada'yı biz demokrasi ve özgürlükler adasına çeviriyoruz. 

ELAZIĞ VE YASLI ADA YATIRIMLARI

Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. Bu adayı bu hale getiriyoruz. Burada uluslararası toplantılar yapacağız. Bu uluslararası camiada var, bizde yoktu. İlk adımı burada atıyoruz. Bay Muharrem ben laf salatası yapmıyorum, şunu yapıyorum de.

Bugün Elazığ'da bizim Millet Bahçeleriyle dalga geçiyor. Dün TOKİ'ye talimat verdim. 26 dönümlük yeri Elazığ'da Millet Bahçesi yapacağız. Bir şehitler anıtı da koyacağız. Biz icraat üzerine icraat yapıyoruz. Elazığ'ımıza da burası hayırlı olsun.

İSTANBUL'A YATIRIMLAR

Haliç'te bir bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Bilim ve teknoloji merkezimiz de Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam, suratle yıkımı yapılacak ve bilim ve teknoloji merkezine dönüşecek. Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi olacak.

Sağlıkta İstanbul'a çağ atlattık. 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. 5 kat trilyon olan 14 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. 7 bin yataklı 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi 2 yıla kadar tamamlanacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi de YPK onayında. 5 büyük Millet Bahçesi'ni hayata geçiriyoruz. Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz. Central Park, High Park'tan daha büyük Millet Bahçesi. Central Park'ın 3,5 kat büyüklüğünde, bize bu yakışır.

Şimdi, 29 Ekim'de havalimanını açıyoruz. Açılışla birlikte burada da yıkım çalışmaları başlıyor. Derdimiz İstanbulumuz bu güzelliklere sahip olsun. Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını alır mı? Kanal İstanbul'la ne işimiz var diyor. Anlamaz. Panama'yı Panama yapan Panama Kanalıdır. Süveyş Kanalı Mısır'ın en büyük maddi kaynağı. Bunların havsalası almaz. İleri geri bol bol yalanlar konuşuyor. Hayatınızda zaten bir şey yok. Gereğini zaten bir hafta sonra yapacağız. 

452 trilyon lira maliyeti olan Çamlıca Radyo-Televizyon kulemizi hayata geçiriyoruz. TOKİ vasıtasıyla 156 bin konut projesini hayata geçirdik. Ulaştırmada önce Marmaray ile sonra Avrasya Tüneli ile iki kez buluşturduk, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete soktuk. İstanbul-İzmir otoyolu devam ediyor. Osman Gazi Köprüsü'nü ülkemize kazandırdık. Kuzey Marmara Otoyolu'nu İstanbul'u ilgilendiren kesimlerin inşaatı devam ediyor. İstanbul'u Ankara, Eskişehir, Sakarya ile olan bağlantılarını yüksek hızlı tren ile sağladık. Gebze-Sabiha Gökçen-Halkalı arası yüksek hızlı tren hattı projemiz sürüyor. Biliyorsunuz Bay Kemal Sabiha Gökçen'e de karşı çıkmıştı. Bu havalimanını bizden öncekiler yaptı. Şimdi Sabiha Gökçen yetmiyor, yeni bir terminal binası daha yaptık. Anlamazsınız. İşte onun için dev havalimanını yapıyoruz. Bunlar nerede geziyor, biz nerede geziyoruz. Bunlar uçaklarla değil, kağnılarla gelecek. Büyük devlet olmak, büyük ülke olmak bunu gerektirir.

Takmış kafayı bizim Külliye'ye. Gelmeyeceğim, gelmeyeceğim dedi kuzu kuzu geldi. Bunlarda onu, bunu verecekmiş. Bay Kemal, Bay Muharrem ben bu sene çok amaçlı salonumuzda iki iftar yaptık. Biz dertliyiz. Aynı anda 2 bin 500 kişiye yemek verebiliyoruz. Bu onları rahatsız ediyor. Bu ülkenin, bu milletin, bu devletinin nerede olduğunu gösteriyor. Gelen kim, muhtar. Muhtar kim, bunların kabullenemeyecekleri. Bana da öyle dediler ya.

ULAŞIM HEDEFLERİ

Hızlı tren Avrupa ile buluşacak. 3,2 kat trilyon yatırım bedeli. 2022 yılında tamamlayıp hizmete almayı planlıyoruz. 3. Havalimanı inşası bitmek üzere. 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi hedefimiz var. Dünyada örneği yok. Bununla birlikte Avrupa-Asya gidiş-gelişleri çok daha farklı olacak. Kanal İstanbul'la ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Yerli-milli otomobil diyoruz, 20 yıl geriden diyor. Nasıl yapacağımızdan haberi yok. Akülü yapacağız. Elon Musk, Tesla. Davet ettik, konuştuk bunları. Bay Muharrem görüyorsun, biz bir şeyler yapmak derdindeyiz. Hayatınız boyunca dikili bir ağacınız yok. Made in Turkey diye bize ait bir araç olsa... Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben 5 babayiğit aradım, buldum. Bir araya geldik imzaları attık. 2022 hedefimiz var.

Son 16 yılda 17 kilometrelik tünel inşa ettik. Ben yaptıklarımızı konuşuyorum, hayal üretmiyorum. 190 kilometreyi bulan tünel ve bin kilometreyi bulan metro ile ulaşım ağını geliştiriyoruz.

HAYVANLAR İÇİN ÇALIŞMA

Atları, faytonların boyunduruğundan kurtarıp, özgürlüğüne kavuşturmak için çalışma yapıyoruz. Eziyet gören köpeklerle ilgili, faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan olaylarla ilgili çalışmalar yapacağız. Bunlar üzerindeki çalışmaları çok daha farklı şekilde ele alıp değerlendireceğiz. 

Batı 24 Haziran'a bakıyor. Neyi bekliyor. Acaba Erdoğan nasıl çökecek. Batı'ya da gerekli dersi vermeye hazır mıyız? Bugüne kadar hep verdiniz. Allah'ın izniyle yine vereceksiniz.

İstanbul CHP faşizmini ilişkilerine kadar yaşamış bir şehirdir. 16 Haziran 1950, Ezan-ı Muhammed'in tekrar yankılandığı gündür. O gün yaşananlara dair çok hüzünlü anılar var. Biliyorsunuz ezan Türkçe'ye döndürülmüştü. türkiye böylesine acı, sıkıntılı, yokluk dolu dönemlerden geçerek bugünkü konumuna geldi. Muharrem İnce, din eğitimi üzerine ahkam kesiyor. Daha dün kamuda çalışan personelin kılık kıyafetiyle ilgili genel başkanı ile Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettiren sen değil misin Bay Muharrem? Siz ne zamandan beri tereciye tere satmaya başladınız? İmam hatiplere de karşı çıkan siz değil misiniz? Arşivlerde bugüne kadar senin camilerde namaz kılan tek kare fotoğrafın var mı? Maşallah şimdi camiden çıkmıyor. Biz buna seviniriz. Şimdi maşallah ilahiyatlarda hocalık yapacaklar, bayağı iyi gidiyorlar. Dürüst ol, bunlar ucuz oyunlar.

Kürt kardeşlerimin kendi dillerini öğrenmesinden bahsediyor. Bunun önünü biz açtık. Billboardlarda kendi ana dillerinde kampanya yapabilmelerinin önünü biz açtık. Kimi aldatıyorsun, dürüst ol. İstismar peşinde. Hakkımızda demediklerini bırakmamışlardı, şimdi kendileri söylüyor. Yalova'da kendisinin dershane müdürlüğü yaptığı dönemde hukuksuz şekilde öğretmen çalıştırdığında çok büyük cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor.

AK Parti'nin Türkiye'yi 3 kat büyüttüğünden haberi yok. Bay Muharrem, bak. Sana bir şey söyleyeceğim. Eğer dürüstsen Zeytinburnu'ndaki millet kıraathanesine gel. Bu belediyenin yaptığı, devlet başlamadı. Bizim belediyelerimizin ulaştığı yere sizin kudretiniz ulaşamaz. Bizim belediyemiz öğrencilere çorba veriyor. Kek, çay, kahve, simit bu bizim projemiz. Beyazıt'ta Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kütüphanesi restore ettik. Orayı bir gez, ibret al. Arnavut ciğeri, Tatar böreğinden bahsediyor. Yalan söyleme. Bunların vizyonu kek kadar. Bunların sözleri değil, hayatları da yalan.

"CHP FAŞİST ANLAYIŞTAN VAZGEÇMİYOR"

10 yıl boyunca tarihi hizmetlerl buluşturan Menderes, CHP'nin kışkırtmasıyla gerçekleşen darbeyle canıyla ödedi. Asılsız ithamlarla, iftiralarla ağababaları darağacına gönderdi. Aynı tavrı Özal'a da takındı. Atmadıkları iftira kalmadı. İktidar yolunun milletinin gönlünde değil, cuntacılarda aradılar. Şimdi gönül köprüsü kuracaklarmış, o gönül köprüsünü biz en doğusundan, en batısına kurduk. Biz bunları yaptık. CHP faşist anlayışından vazgeçmiyor. Yaptırmamak için adeta kan kusturdukları eserler üzerinden bizim eserleri kötülemeye çalışıyorlar.

"BUNLARIN EN BÜYÜK HİZMETLERİ..."

Son günlerde köprü geçiş fiyatlarını dolamış. Sen niye Körfez'i dolaşmıyorsun da köprüyü tercih ediyorsun? Bizim yaptığımız bu köprü olmasa mitinglerine bile yetişemezsin. Bölünmüş yollar, havalimanları olmasa il mitinglerini yapamazsınız. Kendince ince cinlik yapıyor. En büyük araç tarifesinden fiyat veriyor. Bunlar milli bütçeden yapılan köprü değil. Anlamaz. Dolayısıyla onun fiyatını belirleme hakkı da bizim oradaki işleticiyle yaptığımız bir süreç. Kimse oradan geçmeye mecbur değil. Bunların en büyük hizmetleri darbe şakşakçılığı yapıp başbakan astırmak. Onların bu ülkede dikili ağacı yok. Bizi üzerinden eleştirebilecekleri tek bir eserleri yok. Tek icraatleri 18 yıl boyunca Ezan-ı Muhammed'e hasret bırakmaları oldu. 

Aday oldu gittiği ilk yer Edirne Cezaevi. Kimi ziyaret etti? Terör örgütünün arkasında olduğu kişiyi ziyaret etti. Bu zata 24 Haziran'da dersi vermeye hazır mıyız? Biz bu kadar şehit vermişiz, 7 Haziran'da herkes sokağa diyor, 53 Kürt kardeşimi öldürüyorlar. 

Sözde adalet yürüyüşü yapan bunlar değil miydi? Bunların adaletle ilgisi yok. Bunların elinde gelse 1940'a döndürürler. Türkiye'yi Baas rejimine döndürürler. Milletimiz bunların karaketirini iyi biliyor. CHP zihniyetini iyi biliyor." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaan bozkurt 2018-06-18 11:31:31

Allahına kurban reis ölümüne yanındayız, bazı karektersizler yalaka diyecek bize ama bizim kimseye yalakalık yapmaya ihtiyacımız yok. Allaha şükür, ne bişeye adayız ne para peşindeyiz, vatan derdindeyiz