AK Partili Bostancı: BDP, terörün vesayeti altında

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:53
AK Partili Bostancı: BDP, terörün vesayeti altında






ANKARA (CİHAN)- AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, BDP'nin terör örgütü PKK'nın vesayeti altında olduğunu söyledi.

TV8´de Erkan Tan´ın konuğu olan AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, gündemi değerlendirdi. BDP'nin, terörün vesayeti altında görüldüğüne dikkat çeken Bostancı, BDP'nin, Kürt meselesi ve terörü birbirinden ayıramadığını ifade etti. Bostancı, şöyle dedi:

Sen gidip dağda elinde silahla mücadele verdiğini düşünen insanla kol kola girip resim verirsen, insanlar bunu, haklı olarak terörün halkla ilişkilerini üstlenmiş bir siyaset olarak görürler. Teröre mesafeli, hakikaten demokrasinin imkanları çerçevesinde Kürt meselesini tefekkür eden ve siyasete bunu taşımak isteyen bir hareket olarak görmez. Eğer siz terörle yan yanaysanız egemen olan terördür, siz değilsinizdir. Terörün önünde fazladan silah vardır. Sizin de üzerinizde vesayet kurar. Bugün BDP, terörün vesayeti altında görülüyor. Kendisinin inisiyatifi olmaksızın sadece terörün ona takdim ettiği roller çerçevesinde siyaset yürüten bir parti görünümünde. Ben şunu görüyorum, sivil siyasetle yani sadece sahadaki siyasetle uğraşan insanın aklı farklı çalışır. Meclis'te birisinin kafasının şiddete çalışması anlaşılabilir bir durum değildir. Ben BDP´li insanların, tek tek demokrasinin imkânıyla siyaset yapmak isteyen insanlar olduğuna inanıyorum ama o organik ilişki, o kurulan bağ ve aynı zamanda sosyopolitik pek çok unsur, terör örgütü PKK´nın vesayeti altında bir BDP görüntüsü ortaya çıkarıyor.

Dağa çıkan insanla sivil siyaset yapanın ayrılması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Bostancı, Bu mesele ile uğraşırken biz ne diyoruz; `Kardeşim terör ile sivil vatandaşı ayıracaksın!´ Dağa çıkan insanla sivil siyaset yapmak isteyeni ayıracaksın. Aynı zamanda demokratik bir ülkede hak arama yolları sonuna kadar açık. Gel kardeşim siyaset yap diyoruz. Bunu kim, nasıl ayıracak? Bunu; BDP ayıracak, devlet ayıracak. dedi.

Ayrıca, ombudsmanın AK Parti´yle irtibatta olduğunun hatırlatılması üzerine Bostancı, AK Parti yüzde 50 oy almış, kimsenin irtibatı olmasın mı? Memleketin yarısının elbette irtibatı olacak. Önemli olan; insanların bir siyasi partiye ilgi duyması veya yakın olması değil. Başka partilere de ilgi duyabilirler, önemli olan bu tür kamusal rolleri üstlenen kişilerin, bütün milletin hakkını hukukunu korumakla mükellef bir anlayışla davranması. Muhalefet, yarın iktidar olup bir yerlere adam seçtiğinde oraya seçilen kişinin kimliği ile ilgili ne düşünecek? Herkesi temsil etmesini düşünecek. Daha adam yeni seçilmişken hakkında şayia çıkarmanın manası yok. diye ifade etti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.