Ak Partili Külünk; Tüm yurtlar devletin kontrolünde olmalı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, öğrenci yurtlarının gerektiği zaman devlet tarafından yönetilir hale gelmesi gerektiğini

02 Aralık 2016 Cuma 08:33
Ak Partili Külünk; Tüm yurtlar devletin kontrolünde olmalı






Ak Partili Külünk; Tüm yurtlar devletin kontrolünde olmalı

Konya'da 8 yıl önce meydana gelen korkunç tüp patlamasında 17, son olarak Adana Aladağlar'da ise 11 öğrencinin çıkan feci yangın sonucu can vermesi, kamuoyunda vakıf yurtlarını yeniden tartışılır hale getirdi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ülke genelinde tüm öğrenci yurtlarının  devletin kontrolü altında olması gerektiğini söyledi.


 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Destanı” konulu konferansa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasıyla ilgili konuşan Külünk, “Bence tüm bu yurtlar devletin kontrolü altında olmalı” dedi.

Yurtların gerektiği zaman devlet tarafından yönetilir hale gelmesi gerektiğini belirten Külünk şunları söyledi:
“Biz bu acıları yaşamayı hak etmiyoruz. Sorunluların en ağır cezayla cezalandırılması tabi ki talebimizdir. Ancak önemli olan bu hadiselerden çıkardığımız dersleri hemen hayata geçirmektir. Bu yurtları denetlemekle yükümlü olan kamu kurum ve kuruluşlarının hatta belediyelerin, yurt yapılacağı belli olan binaların yurt olma şartlarına uyup uymadığı noktasında da sorumluluklarını bir kez daha düşünmek mecburiyetindeyiz. Yani yurt olacak bir binanın ruhsatının verilmeden önce projesinin denetlenmesi, ruhsatının verilmesi ve ilgili kurumların o binanın yurt olup olmayacağına dair tespitler yapmasını daha fazla denetleyeceğiz. Bu süreç için alacağımız tek referans bir daha bu tür olayların yaşanmaması için gereken ne ise onun yapılacak olmasıdır.”

İnsanı merkeze koyan bir yerel yönetim anlayışıyla bu süreçlerin yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Külünk, “Çok katlı bina yapmak ya da üç katlı bina yaptıktan sonra dördüncü katı yapmak için referans bulup belediyede plan tadilatı yaptıran bir anlayıştan artık vazgeçmek zorundayız” dedi.
Son Güncelleme: 02.12.2016 08:47
Anahtar Kelimeler:
Metin Külünk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.