Akdoğan - Önder görüşmesinden 'Yeni Cumhuriyet' çıktı

HDP İmralı heyeti bugün Başbakan Yardımcısı Akdoğan'la görüştü. HDP'li Önder görüşme sonrası İmralı, Kandil, STK'lar ve KCK ile de görüşüleceğini duyurdu

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:11
Akdoğan - Önder görüşmesinden 'Yeni Cumhuriyet' çıktı






Akdoğan - Önder görüşmesinden 'Yeni Cumhuriyet' çıktı

İmralı heyeti içinde bulunan isimler bugün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder 'Yeni cumhuriyeti birlikte kuracağız' sözleri güne damgasını vurdu. Önder açıklaması sırasında görüşmelerin Kandil, STK'lar, İmralı ve KCK yöneticileriyle süreceğini söyledi.

İmralı heyeti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreciyle ilgili önemli bir kriz sürecini geride bıraktıklarını, bundan sonra seri bir görüşme trafiğinin yaşanacağını ve bu sorunun mutlaka çözüleceğini söyledi.
Önemli bir Kriz sürecini geride bıraktık. Elimizde yeni mutabakatlar oluştu. Görüşmeler daha çok çözüme odaklı yürütülecek.

SERİ BİR GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLIYOR

Çok seri bir görüşme trafiği başlıyor.Kamu güvenliğini ilgilendiren bütün kurumlar ve siyasi kişiliklerle yani herkesle görüşeceğiz. Süreci zamana yayma gibi bir durum bizde de yok, Hükümet te bu konuda aynı tutumu sergiliyor. Olabildiğince kısa sürede bitirmek.

KATKI YAPACAK HERKESLE GÖRÜŞECEĞİZ

Katkısını alabileceğimiz herkesle görüşmek istiyoruz. Kamu Müsteşarlığı da yoğun bir çalışma içine girecek.

BİZ BU MESELEYİ ÇÖZECEĞİZ

Biz bu meseleyi çözeceğiz. Savaştan nemalananlarla mücadele ediyoruz. Konuşacağımız şeyler ve yöntem konusunda mutabakat oluşturduk.

KAMUOYUNA YANSIMAYAN GÖRÜŞMELER OLDU

Halktan hiçbir şey saklanmaması gerektiğini düşünüyorum. Görüşmeler başladıktan sonra kamuoyuna yansımayan görüşmeler oldu, bundan sonra da olacak. Bunun anlamı halktan bir şeyler gizlemek değil, tarafların zor durumda kalmaması için bu yöntem izlenecek
Son Güncelleme: 22.12.2014 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.