AKUT: "17 Ağustos'u asla unutmayacağız!"

1996 yılında doğa kazalarında ya da doğal afetlerde başı dertte olanlara en kısa sürede ulaşmak amacıyla kurulan AKUT, Büyük Marmara Depremi'nin 20. yılına girilirken, "17 Ağustos'u asla unutmayacağız! O gün geleceği de kurtardık!" temalı önemli bir sosyal medya farkındalık projesini hayata geçirdi.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 09:02






AKUT: "17 Ağustos'u asla unutmayacağız!"

Birçok arama kurtarma hikayesinin gönüllü kahramanı AKUT, Büyük Marmara Depremi'nin 20. yılına girdiğimiz şu günlerde, önemli bir sosyal medya farkındalık kampanyası başlattı. Birçok ünlü oyuncu, müzisyen ve milli sporcunun gönüllü olarak destek verdiği video çalışmalar www.youtube.com/user/akut 'tan izlenebiliyor. 


Büyük Marmara Depremi'nde enkazdan kurtarılan ve şu an Dernek Gönüllüsü olan Selcan Kurt, Bülent ve Elif Şentürk, AKUT'un 17 Ağustos temalı reklamlarında yer aldı. Sosyal medya farkındalık çalışmaları kapsamında da, kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarla Türk insanı tarafından sevilen birçok değerli isim, "Unutma AKUT Hayat Kurtarır" mesajlarıyla kampanyaya destek verdi. Ahmet Kaynak, Ayçe Abana, Aydın Karabulut, Biray Dalkıran, Burak Altay, Burak Demir, Can Kolukısa, Cem Öcal, Cihan Şimşek, Efe, Emre Törün, Feride Çetin, Gamze Topuz, Gülhan Tekin, Kunter Kurt, Levent Sülün, Mahperi Mertoğlu, Melih Özkaya, Melih Çardak, Merve Engin, Metin Buktel, Mustafa Kırantepe, Nilgün Kasapbaşoğlu, Ömer Ahunbay, Onur Buldu, Şamil Kafkas, Sefa Zengin, Sıla, Somer Karvan, Taner Ölmez, Wilco Van Herpen, Yekta Kopan, Yeliz Akkaya, Yosi Mizrahi, Yurdaer Okur milli sporculardan Mete Gazoz, Gökberk Ergeneman, Deniz Selin Üstündağ, Ilgın Sarban'ın mesajlarını paylaştığı videolar AKUT sosyal medya ve Youtube hesaplarından izlenebiliyor.

Toplumsal hafızamızı olumlu anlamda taze tutmak

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKUT Başkanı Recep Şalcı, projedeki temel amacın, acıları hatırlatmak değil; daha fazla önlem alınması için farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin bu kadar büyük acıları bir daha yaşamaması için, toplumsal hafızamızı olumlu anlamda taze tutmaya ve bireysel bilinçlenmeye çok daha fazla ihtiyacımız var. Aslında yapacağımız şeyler çok zor değil. Binalarımızı sağlam yapacağız, sağlam olmayanları güçlendireceğiz, deprem sırasında ve sonrasında ne yapmamız ve yapmamamız gerektiğini bileceğiz. Farkında olmak, bilinçlenmek ve çocuklarımızı, çevremizi bilinçlendirebilmek bu büyüklükte bir acı yaşama riskimiz azalır." dedi.

22 yıl içinde, sadece Türkiye'de değil, büyük afet yaşamış birçok ülkede, 2879 operasyonda yardıma koşan AKUT, 2657 kişiye yeniden umut ışığı oldu, 1277 hayvanın kurtarılmasını sağladı.

Günü değil, geleceği kurtarmak ve gelecek "17 Ağustos"lara şimdiden önlem almak için, "AKUT" yazıp, 2930'a mesaj gönderebilir ya da https://www.akut.org.tr/bagis-yap linkinden direk bağış yapabilirsiniz.

Son Güncelleme: 08.08.2018 06:29
Anahtar Kelimeler:
AKUT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.