Alman Büyükelçi, bakanlığa çağırıldı: Küstahlığın hesabı soruldu

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya Almanya polisinin skandal uygulaması Türkiye ile Almanya arasında gerginliği tırmandırıyor

07 Aralık 2016 Çarşamba 16:17
Alman Büyükelçi, bakanlığa çağırıldı: Küstahlığın hesabı soruldu






Alman Büyükelçi, bakanlığa çağırıldı: Küstahlığın hesabı soruldu

Türk vatandaşlarına uyguladığı zorba yöntemlerle tepki çeken Almanya'da, son olarak TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın polis karakoluna götürülmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Türkiye, Almanya'ya misillemede bulunmaya hazırlanırken, küstah davranışın ardından büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Almanya’da pasaportunu çaldıran TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın, havalimanında alıkonulmasının ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak Türkiye’nin tepkisi dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Misliyle karşılık verilmeli' çağrısının ardından Almanya'ya nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu oldu.

 Almanya'da pasaportunu çaldıran TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Türkiye’ye dönmek için geçici pasaport çıkartmıştı. Ancak Alman polisi, geçici pasaportunda sorun olduğu belirterek, Bahçekapılı ve beraberindekileri havalimanındaki polis karakolunda alıkoymuştu.

CUMHURBAŞKANI SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da pasaportunu çaldıran, geçici pasaport çıkartan ancak uzun süre polis tarafından bekletilen TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın uğradığı muameleye büyük tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya sen teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun. Ama bu ülkenin TBMM başkan yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Ya sen benim TBMM Başkan Yardımcıma bu tür bir yanlışı yaparsan benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir kere bütün bu personele gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele etmek zorundadır" dedi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.