Alman Heyeti Hakkari'de seçimleri takip ediyor

Almanya Die Linke Milletvekili Jan Van Aken, seçimlerin güven içinde geçip geçmediğini rapor edeceklerini söyledi.

01 Kasım 2015 Pazar 13:27
Alman Heyeti Hakkari'de seçimleri takip ediyor






26’ncı dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi Van, Hakkari ve Bitlis’te saat 07.00’de başladı. Van’da 2019 sandıkta 599 bin 698, Hakkari’de 509 sandıkta 157 bin 546, Bitlis’te ise 807 sandıkta 190 bin 203 seçmen oy kullanacak. Sandıkların açılmasıyla birlikte oy vermek için vatandaşların sandık başlarına geldiği ve seçime ilginin olduğu gözlendi.

Seçmenlerin oy kullanacağı okullar önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Hakkari’de aralarında Almanya’nın Sol partisi Die Linke Milletvekili Jan Van Aken’in de bulunduğu 21 kişilik heyet gözlemci olarak seçimi takip ediyor.

Okulları tek tek dolaşan ve gazetecilere açıklama yapan Alman Milletvekili Aken, seçimin güvenli bir şekilde geçip geçmediğini rapor edip ilgili yerlere vereceklerini söyledi. Yaşar KAÇMAZ / iyigunler.net 

Son Güncelleme: 01.11.2015 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.