Alman hükümeti, 400'e kadar askerin Türkiye'ye gönderilmesini onayladı

06 Aralık 2012 Perşembe 13:12
Alman hükümeti, 400'e kadar askerin Türkiye'ye gönderilmesini onayladı






BERLİN (CİHAN)- Alman Bakanlar Kurulu, müttefiki Türkiye'nin Patriot talebini onayladı. Hükümetin hazırladığı tezkerede en fazla 400 askerin 31 Ocak 2014'e kadar Türkiye'de görev yapması öngörülüyor. Tezkerenin Federal Meclis'in onayından da geçmesi gerekiyor.

Bakanlar Kurulu açıklamasında; Türkiye'nin, komşusu Suriye'den muhtemel bir tehditle karşı karşıya kaldığı belirtilerek bu zor zamanda Türk halkının korunması için bu kararın alındığı belirtildi.

Suriye'nin hem balistik füzelere hem de kimyasal silahlara sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 700 kilometre menzili bu füzelerin, Türkiye'nin önemli bir kısmına ulaşabileceğine dikkat çekildi.

Patriot sistemlerinin konuşlandırılmasının ise ABD ve Hollanda'nın işbirliği ile gerçekleştirileceği ifade edildi. Almanya'nın Türkiye'ye 2 Patriot sistemi göndermesi öngörülüyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.