Alman Savunma Müsteşarı Kossendey: Türkiye'nin arkasındayız

29 Kasım 2012 Perşembe 16:11
Alman Savunma Müsteşarı Kossendey: Türkiye'nin arkasındayız






BERLİN (CİHAN)- Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Kossendey, Suriye sınırına Patriot konuşlandırılmasını talep eden Türkiye'nin arkasında olduklarını söyledi.

Worl Media Group'un düzenlediği programda konuşan Kossendey Türkiye'nin kendisini Suriye roketlerine karşı korumak için NATO'dan destek istediğini hatırlatarak, Mesela ABD, Hollanda ve Almanya'dan ne kadar destek gelir bunun kararı verilmedi. Ama net bir ifadeyle diyebilirim ki, biz Türkiye'nin arkasında duruyoruz. ifadelerini kullandı.

Müttefik iki ülkenin NATO üyeliğine de değinen Thomas Kossendey, Almanya ve Türkiye'nin jeopolitik açıdan farklı konumda olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: Bizim etrafımız dostlarımız ve ortaklarımızla çevrili. Tehdit edilmemiz imkânsız gibi. Ancak Türkiye için aynısı söz konusu değil. Türkiye'nin çevresinde Suriye var. Ve Türkiye, Suriye'deki iç savaştan etkilenmekte. Binlerce Suriyeli ülkesini terk ediyor ve Türkiye'ye sığınıyor. Burada Türkiye'ye o insanları kabul ettiği için teşekkürlerimi ve övgülerimi iletmek istiyorum. Türkiye'nin bu zor durumda yalnız olmadığını ifade eden Müsteşar, Kossendey, ülkeler arasındaki dayanışmaya da değinerek, Almanya ile Türkiye arasındaki büyüyen dostluğun ve ortaklığın devamını diledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.