Almanya Mülteci konusunda sıkışınca Ermeni yalanına sarıldı

Türkiye ile Almanya arasında vizeler ve mülteciler konusunda çıkmaza giren görüşmeler kilitlenince Merkel yönetimi soykırım yalanına sarıldı. Ermeni yalanlarına sarılan Merkel yönetimi sözde soykırım tasarısı ile Ankara'yı sıkıştırmayı hedefliyor

28 Mayıs 2016 Cumartesi 22:18
Almanya Mülteci konusunda sıkışınca Ermeni yalanına sarıldı






Almanya Mülteci konusunda sıkışınca Ermeni yalanına sarıldı

Avrupaya yönelik mülteci akınında Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen Almanya, yıllardır elinde koz olarak kullandığı Ermeni Soykırım yasasını parlamentoya gönderdi. Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, soykırım iddiasını parlamentoya getiren Almanya'ya tepki gösterdi.


Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Almanya niye şimdi birdenbire bu sözde Ermeni soykırım iddiasını Almanya Parlamentosuna getirdi? Türkiye'ye karşı bir sıkıştırma politikası olarak görmek lazım." dedi.

Başbuğ, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının 2 Haziran'da Almanya Parlamentosunda gündeme geleceğini anımsattı.

ALMANYA'YA SERT TEPKİ!

"Almanya Parlamentosunda gündeme gelecek sözde Ermeni soykırımı iddiaları için neden bağırmıyoruz? '1915 yılında yaşananlar bir zorunlu göçtür, tehcir olayıdır' niye demiyoruz? 19 Mayıs 1985'te, ABD'de Temsilciler Meclisine aynı şekilde Ermeni konusu geldi, o gün 69 profesör bir bildiri yayınladı. ABD Temsilciler Meclisine, 'Siz Türkiye'yi soykırım yaptı diye suçlarsanız, tarihsel sorunun hangi yanının doğru olduğuna yasa yoluyla karar vermiş olursunuz. Bu davranış, Amerikan yasama sürecinin güvenilirliğini sarsar' dediler. Aynı şey şimdi Almanya Parlamentosunda oluyor. Bunlar fevkalade üzücü. Çok haklı olduğumuz davada bu kadar sessizliğin içine girmemizi anlamak mümkün değil. Tabii şunu da sormak lazım; Almanya niye şimdi birdenbire bu sözde Ermeni soykırım iddiasını Almanya Parlamentosuna getirdi? Bunu tamamen Türkiye'ye karşı bir sıkıştırma politikası olarak görmek lazım, özellikle mülteci sorunu çerçevesinde."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.