Almanya'da federal seçim tarihi netleşti

29 Kasım 2012 Perşembe 18:24
Almanya'da federal seçim tarihi netleşti






BERLİN (CİHAN)- Almanya'da gelecek yıl yapılacak olan federal seçimle ilgili tarih belirsizliği giderildi. Hükümete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre eyaletler, federal seçim tarihinde anlaşmaya vardı. Buna göre seçim 22 Eylül 2013'te yapılacak.

Federal seçimin koordinasyonundan sorumlu Federal İçişleri Bakanlığı ise eyaletlerin seçimin değişik tarihlerde olması için tekliflerinin olduğu fakat kesin tarihin belli olmadığını açıkladı. Federal Parlamento'daki parti gruplarının önümüzdeki hafta bir araya gelip görüşecekleri ve kararlarını İçişleri Bakanlığı'na bildirecekleri kaydedildi. Seçim tarihi ile ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Joachim Gauck verecek.

Üç eyaletin sonbahar tatili ve Bavyera'da 15 Eylül 2013'te eyalet seçiminin olması, federal seçim tarihinde tartışmaya neden oluyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.