Almanya'da kaç tane Müslüman Mezarlığı var?

07 Aralık 2012 Cuma 10:55
Almanya'da kaç tane Müslüman Mezarlığı var?






FRANKFURT (CİHAN)- Almanya'da yaşayan Müslümanların birçoğu, hayata veda ettikten sonra anavatanlarında defnedilmeyi tercih etti. Bu oranın giderek düşmesi ise dikkat çekiyor. Almanya'da yaşayan göçmenlerin bir kısmı artık Almanya topraklarında defnediliyor. Öyle ki Almanya'nın çoğu yerinde Müslüman kabristanları açılıyor ve çoğalıyor.

Almanya'daki Müslüman mezarlıklarının nerede bulunduklarına dair bilgiler içeren www.initiative-kabir.de adlı site, okuyucularına, konu hakkında Almanca bilgi vermek için açıldı. Bu sitenin fikir babası olan Erdoğan Karakaya, konuya ilişkin, Almanya'da Müslüman kabristanları hakkındaki bilimsel araştırmalar yetersiz. Böyle bir boşluğun var olduğunu göstermek için, böyle bir siteyi kurmaya gerek duydum. Birçok kişi, bu siteyi bilgi edinme platformu olarak kullanabilme imkânına sahip olacak. ifadelerini kullandı.

Siteyi Almanca olarak yayımlamayı uygun gördüğünü anlatan Karakaya, Vatandaşlarımız elbette ki Türk kimliklerini unutmasınlar fakat bu ülkenin bir parçası olduklarını ve buraya adapte olmaları gerektiğini de bilsinler. şeklinde konuştu. Ölüm anından defin merasimine, hatta akabinde gerçekleştirilen Mevlid-i Şeriflere kadar bilgi verilen sitede, okuyucular, aynı zamanda Almanya'nın çeşitli yerlerinde açılan Müslüman kabristanlarının resimlerini de görebilecekler. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.