Almanya'da kına gecesi düzenleyerek Türkiye'yi tanıttılar

11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:34
Almanya'da kına gecesi düzenleyerek Türkiye'yi tanıttılar






Antalya'da 2011 yılında kurulan Kepez Gençlik Meclisi(KGM)'nden iki kişi Almanya'da Türk kültürünü anlattı.

 Tecklenburg şehrinde gerçekleştirilen 'Personal Development' isimli AB gençlik değişim projesine katılan gençler, söz konusu program kapsamında düzenlenen kültür gecesinde kına gecesi düzenledi.

Gürcistan, Hollanda, Türkiye, Almanya, Letonya ve Polonya gibi Avrupa ülkelerinden gelen gençlerin yer aldığı projede KGM adına Başkan Yardımcısı Evrim Kamil Tuncel ve Uluslararası İlişkiler, Proje Çalışma Grubu üyesi Gizem Kayhan katılarak Kepez'i, Antalya'yı ve Türkiye'yi temsil etti. Konuyla ilgili KGM'den yapılan açıklamaya göre, gündüz proje çalışmalarını yapan, kişisel gelişim üzerine konuşan ve tartışan gençler akşamları da kültür gecelerine katıldı.

Her ülke kendi masasında ülkesini tanıtma amaçlı ürünler sergiledi. Türkiye'yi temsilen projeye katılan Genç Kepezliler, kültür gecesinde masalarında Türk kahvesi, çerezler, lokumlar, şalgam, el işleri, müzikler ve Türk bayrağı bulundurdu.

Antalya ve Türkiye broşürleri le tanıtım yaptı. Türk kültürü adına hal koyunları ve kına gecesi sergiledi. Etkinlik çerçevesinde projede bulunan Letonyalı ve Polonyalı gençler için kına gecesi tertip eden Genç Kepezliler tüm katılımcılara ve misafirlere kına yakıp, halay çekti.

AB Gençlik Projeleri vasıtası ile yurt dışına Genç Kepezlileri göndermeye devam edeceklerini belirten KGM Eş Başkanları Çağlayan Eroğlu ve Hatice Özağaç, şunları söyledi: Ekim ayında 6 kisiyi Hollanda'ya göndermeyi planlıyoruz. Bizler gönüllü olarak durmadan çalışmalarımıza Kepez gençleri için devam edeceğiz.

Bu çerçevede projelerimiz de bize desteklerini esirgemeyen Kepez Belediye Başkanımız Sayın Hakan Tütüncü'ye ve Kepez Kent Konseyi Başkanımız Sayın Bekir Bülent Özsoy'a teşekkür ederiz.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.