Almanya'dan Türkiye'ye ırkçı teklif: Seçerek alalım

Alman ırkçılığı mülteci dramında da kendini gösterdi. Alman yönetimi Türkiye'nin İzmir'de büylük bir mülteci kampı kurmasını teklif etti. Almanlar "Kendi mültecimizi biz seçelim" diyor

29 Ağustos 2015 Cumartesi 19:08
Almanya'dan Türkiye'ye ırkçı teklif: Seçerek alalım






Almanya'dan Türkiye'ye ırkçı teklif: Seçerek alalım

AB'nın patronu Almanya, bir insanlık ayıbına daha imza attı. Mültecilerin akınına uğrayan Alman yönetimi Türkiye'de hem de İzmir'de bir mülteci kampının kurulmasını, ülkesine alacağı yabancıları oradan seçerek almasını teklif etti. Irkçılık kokan teklif diplomatik kulislerde "Skandal" olarak nitelendirildi.


Milyonlarca sığınmacıya kucak açan Türkiye'ye akıl verme konusunda yarışan Batılı ülkelerin bu seferki teklifi AB Fonu kullanılarak Türkiye sınırları içinde büyük bir mülteci kampı kurulması. Almanya açık açık ''Kamp Türkiye'de kurulsun, biz içinden seçip alalım'' teklifinde bulundu.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Avrupa Birliği'nin iltica taleplerinin değerlendirileceği mülteci kamplarını Türkiye'de kurması gerektiğini söyledi.

Mülteci sorununun Almanya için tam anlamıyla bir meydan okuma olduğunu belirten de Maiziere, Avrupaya hangi mültecilerin geleceğine karar verilebilecek kampların Türkiye, Yunanistan ve İtalyada kurulması gerektiğini söyledi.

Almanyanın karşılaştığı mülteci sorunu ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini Euronews ile paylaşan de Maiziere, gerçekten yardıma ihtiyaç duyan mültecilerin tesbit edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Almanyanın AB'ye gelen mültecilerin yüzde 43'ünü barındırdığını kaydeden Maiziere, Almanya gibi zengin bir ülke için de uzun dönemde bu büyük bir sorun diye konuştu.

Mülteci kampı İzmir'de kurulmalı

Alman Bakan, Avrupanın mülteci sorunu ile nasıl baş edeceği sorusuna ise, Yunanistan ve İtalyada Avrupaya gelmek isteyen mültecilerin toplanacağı ve kimin gerçekten yardıma ihtiyaç duyduğunun incelendikten sonra karar verileceği Hotspots kampları kurulmalı. Bunun dışında Türkiye ile de yoğun görüşmeler yapılmalı. Türkiye, Suriye sınırında mülteciler konusunda harika şeyler yapıyor. Ancak İzmir bölgesinde çok sayıda, binlerce hatta onbinlerce mülteci Avrupaya geçmenin yollarını arıyor. Sanırım burada da AB fonlarıyla bir mülteci kampı kurulmalı ve buradan kimlerin AB ülkelerine geleceğine karar verilmeli diye ekledi
Son Güncelleme: 29.08.2015 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.