Altın çilek meyvesinin zayıflama hapları ile alakası yok

11 Temmuz 2011 Pazartesi 11:11
Altın çilek meyvesinin zayıflama hapları ile alakası yok






Altın çilek zayıflama haplarından ölümlerin yaşandığı iddiaları, altın çilek meyvesi üreticilerini zor durumda bıraktı.

Pazarı durma noktasına gelen altın çilek üreticileri, zayıflama haplarının altın çilek meyvesi ile bir alakası olmadığını, hapların içinde bir gram bile altın çilek meyvesinin yer almadığını söyledi. Altın çilek meyvesi, Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dükkanda ancak yarım kilo satın alması ile gündeme geldi. Daha sonra meyve, piyasada yok satarken, fiyatı da 80 bine TL'ye fırladı.

Gelen yoğun talep üzerine birçok firma meyveyi yurt dışından ithal etti. Buna paralel olarak birçok üretici de altın çilek yetiştirmeye başladı. Çiftçiler, tam yatırım yapıp hasat mevsimine yaklaşırken, altın çilek zayıflama haplarında meydana gelen ölüm ve yan etki haberleri ile zor durumda kaldı.

 ZAYIFLAMA HAPI İÇİNDE ALTIN ÇİLEK MEYVESİ YOK

Zor durumda kalan çiftçilerden biri de Giresun Fide-Fidan Maviyemiş Meyvecilik Orman Ürünleri (GİFİMEY) Yönetim Kurulu Üyesi Necip Güney. Yıllardır meyvecilik işleri ile uğraşan Güney, son olarak altın çilek meyvesi yetiştiriciliğine yatırım yaptı. Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 60 dönüm arazi üzerinde uluslar arası standartlara uygun modern altın çilek bahçeleri kuran Güney, altın çilek zayıflama hapları ile çıkan olumsuz haberlerin alakası olmadığı halde altın çilek meyvesine zarar vermesine tepkili. Zayıflama hapının altın çilek olmasının markadan öteye gitmediğini belirten Güney, Bu aslında sadece bir isim. Ahmet, Mehmet gibi. Bir marka. İçinde altın çilekle ilgili hiçbir şekilde meyvesinden bir gram dahi yok. Bununla birlikte, bu zayıflama hapının taklitleri de çıkmaya başladı. Akabinde ölümler yaşandı ve felç geçirenler olduğunu kamuoyundan öğreniyoruz. Fakat meyvenin bakıldığı zaman hiçbir şekilde zayıflama hapları ile alakası yok. Bu sadece bir meyvedir. Meyve olarak tüketilmesi lazım. dedi. Altın çilek meyvesinin çok büyük faydaları olduğunu belirten Güney faydalarını şöyle anlattı; Özellikle C vitamini yüksek olduğunda tokluk hissi veriyor.

İnsan kendini tok hissedince de zayıflıyor. Birebir altın çilek meyvesi zayıflatır demek de yanlıştır. Yardımcı bir meyvedir. Bakıldığında hem bağışıklık sistemini güçlendiren bir meyvedir. Vatandaşlarımız bu meyveyi gönül rahatlığı ile yaş ve kuru olarak tüketebilir. Altın çilek meyvesinin, zayıflama hapları ile bir alakasının olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Altın çilek zayıflama hapından öldü algısının değişmesi gerekiyor.

Son iki yıldır bu işe büyük yatırımlar yapıldığını açıklayan Güney, spekülasyonlar çıkmadan önce meyvelerini sattıklarını fakat olaylardan sonra talepte yüzde 70 civarında azalma olduğunu aktardı. Herkesin gönül rahatlığı ile altın çilek meyvesini tüketmesi gerektiğini belirten Güney, yaptıkları yatırımlarla bu faydalı meyveyi sadece zenginlerin değil, her kesimin tüketme imkanı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.