Altındağ'daki projeler Pakistan'a model olacak

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:59
Altındağ'daki projeler Pakistan'a model olacak






ANKARA (CİHAN)- Ankara Altındağ Belediyesi'nin Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar Pakistan'a model olacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın misafiri olarak Ankara'ya gelen Pakistan Hayber Paştunkva Eyaleti Sosyal Kalkınma, Özel Eğitim ve Kadının Gelişimi Bakanı Sitara Ayaz ve beraberindeki heyet, Altındağ'daki sosyal projeleri yerinde inceledi. Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri'nin çalışmaları hakkında bilgi edinmek için Aydınlıkevler Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Pakistanlı heyet, ardından da Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kreşi'nde incelemelerde bulundu.

Birleşmiş Milletler tarafından New York'ta düzenlenen 'Kadının Statüsü Komisyonu 55. Oturumu' toplantısına davet edilen ve kadınlara yönelik yaptığı başarılı çalışmaları ile dünyaya örnek gösterilen Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri'ni yerinde görmek için Altındağ'a gelen Bakan Sitara Ayaz, merkezlerde gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Merkezdeki derslikleri tek tek gezen, kurs programları hakkında bilgiler alan Ayaz, Altındağlı kadınların kendi el emekleriyle ortaya çıkardığı eserlerine de hayran kaldı.

Ülkesinde yardıma muhtaç kadın ve çocuklar için çalışan, kadınların kalkınması için projeler üreten Bakan Ayaz, gezdiği dersliklerde ve kreşte bol bol fotoğraf çektirerek, ülkesine döndüğünde Altındağ'ı örnek alacaklarını ve benzer kadın merkezleri ile çocuk bakım evleri yapmayı planladıklarını söyledi. Kursiyerler ile fotoğraf çektiren Bakan Ayaz, kreşteki çocuklarla da tek tek ilgilendi. Merkezlerin düzeni ve temizliğinin çok dikkatini çektiğini söyleyen Ayaz, başarılı çalışmalarından ötürü Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye ve Altındağ Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.