Amasya'da sinek ilacı 81 askeri hastanelik etti

Amasya'da sinekler için yapılan ilaçlama askerleri zehirledi. 81 asker gece yarısı rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Amasya belediyesi ekipleri tarafından yapılan sinek ilaçlamasından etkilenen askerlerin tamamı taburcu edildi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 01:45
Amasya'da sinek ilacı 81 askeri hastanelik etti






Amasya'da sinek ilacı 81 askeri hastanelik etti

Daha önce gıda zehirlenmeleriyle gündeme gelen Amasya'daki askeri kışlada bu kez sinek ilacı 81 askeri hastanelik etti. Amasya belediyesi tarafından kışla yakınlarında açık alanda yapılan sinek ilaçlamasında kullanılan kimyasal madde, açık alanda içtima yapan askerlerin zehirlenmesine neden olmuştu.


Amasya 15’inci Piyade Tugayı'nda 81 asker sinek ilacından etkilenerek otobüslerle Devlet Hastanesine kaldırıldı. Amasya Valisi Dr. Osman Varol hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı

Amasya 15’inci Piyade Tugayında 81 asker sinek ilacından etkilenerek otobüslerle Devlet Hastanesine kaldırıldı. Amasya Valisi Dr. Osman Varol hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında 81 asker, akşam içtimasının ardından çeşitli şikayetlerle hastaneye kaldırıldı. 
Alınan bilgiye göre, General Hikmet Akıncı Kışlası'nda akşam içtimasının ardından mide bulantısı ve kusma şikayetiyle revire müracaat eden 81 asker, buradaki ilk müdahalenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Askerlerin, akşam içtiması sırasında, bölgedeki haşere ve çevre ilaçlamasından etkinlendiği bildirildi.Tedavi altına alınan askerlerin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VALİ: ASKERLERİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Hastaneye gelen Vali Varol, askerlerinin başından ayrılmayan Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur ile İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’den bilgi aldı.


Tedavi altındaki askerleri de ziyaret eden Varol, yaptığı açıklamada, “Akşam içtiması sırasında askerlerimiz oradan bir süre önce geçip belediye ekiplerinin yaptığı ilaçlama sonucu etkilendi. Askerlerimiz rahatsızlanmaları sonucu öncelikle Tugayın revirinde daha sonra askerlerimizin belirli bir grubu hastanemize sevk ediliyor. Toplam 81 askerimiz hastaneye ulaştılar. Bunların tamamı ayakta tedavi edilmekte. 55 tanesi taburcu edildi. Birliklerine geri döndüler. 26 tanesinin ayakta tedavisi devam ediyor. İçlerinde herhangi bir hayati tehlikesi olan askerimiz bulunmamakta” diye konuştu 

Son Güncelleme: 24.05.2018 04:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.