Amca için plaj yolu trafiğe kapandı

14 Temmuz 2011 Perşembe 18:46
Amca için plaj yolu trafiğe kapandı






AYDIN (CİHAN)- Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı'nın ana yolu, belediye Başkanın amcasının inşaatı için bugün tamamen trafiğe kapatıldı. İnşaata tepkiyi, geçtiğimiz günlerde CHP ve DSP'li meclis üyeleri verdikleri dilekçelerle göstermişlerdi.Kuşadası Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Ömer Günel belediyeye, DSP'li belediye meclis üyesi Behçet Alp ise İçişleri Bakanlığı, valilik ve kaymakamlığa başvurarak inşaatın durdurulmasını istedi.

 Ara yolu bilenler plaja gidebilirken, yaya olarak yerli yabancı tatilcilerin plaja gidişi ise hem geçenleri hem de izleyenlerin canından bezdirdi.Aydın Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün'ün amcası Fahri Altungün tarafından, Kadınlar Denizi'nde denize sıfır konumda yaptırılan ticaret merkezindeki çalışmaların, turizm sezonundaki inşaat yasağına rağmen devam etmesine, bugün de Kadınlar Denizi plajının ana yolu trafiğe çift yönlü olarak kapatıldı.

Çevredeki esnaf ise belediye başkanının amcası için yapılan bu uygulama karşısında sessiz kalmayı tercih etmek zorunda kaldı.İnşaata tepkiyi, geçtiğimiz günlerde CHP ve DSP'li meclis üyeleri verdikleri dilekçelerle göstermişlerdi.Kuşadası Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Ömer Günel belediyeye, DSP'li belediye meclis üyesi Behçet Alp ise İçişleri Bakanlığı, valilik ve kaymakamlığa başvurarak inşaatın durdurulmasını istedi.

Kuşadası Belediye Meclisi 6 Ocak 2010 tarihinde, Fahri Altungün'ün Kuşadası Kadınlar Denizi mevkiinde denize sıfır, turistik tesis imarlı arazisinin imarını 'ticaret alanı' olarak değiştirdi. İmar tadilatının ardından Altungün, bu yıl başında arazisine 4 katlı ticaret merkezi yapmak için inşaata başladı. Ancak, 18 Mayıs'ta turizm sezonuyla birlikte inşaat yasağı başladı. DSP'li Belediye Meclis Üyesi Behçet Alp, inşaat yasağına rağmen Altungün'ün ticaret merkezi inşaatının devam etmesi üzerine, dilekçeyle belediyeye başvurdu. Ancak, bugüne kadar dilekçesine yanıt alamadığını ileri süren Alp, bu kez İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlığa başvurup, inşaatın durdurulmasını istedi. Alp, dilekçesinde şöyle dedi: Bu inşaatın faaliyetleri tüm yasaklara rağmen gece gündüz devam etmekte. İnşaat nedeniyle kamuya ait yollar kapatılmıştır. Plaja gitmek isteyen turistler çok kötü bir manzara ile karşılaşmakta. İnşaat nedeniyle büyük bir can güvenliği tehlikesi sözkonusu.

Her boyutuyla hukuka aykırı, kamu düzenini ciddi anlamda bozan bu inşaat ile ilgili yetkili makamlar, derhal ve ivedilikle yasal işlem uygulamalı. İnşaat mühürlenmeli. İnşaat nedeniyle trafiğe kapatılan yol, tekrar açılıp, görevini yerine getirmeyenler hakkında ise yasal işlem yapılmalı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ DE TEPKİLİ

 İnşaata bir tepki de CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel'den geldi. Günel, belediyeye verdiği dilekçesinde, 18 Mayıs'ta ilçe sınırları içindeki inşaat sahiplerine yönelik bir tebliğ ile yanında turistik tesis bulunan inşaatların faaliyetlerinin, 15 Ekim'e kadar durdurulduğuna dikkat çekti. Tebliğe göre, bu yasaklara uymayan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını da dilekçesinde belirten Günel, şunları kaydetti: Ancak buna rağmen Kadınlar Denizi mevkiinde Fahri Altungün tarafından sahil şeridine yapılmakta olan dükkanların inşaatlarına devam edilmekte. İnşaat şehrimize gelerek, huzurlu ve rahat bir tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmekte. Başkanlığınızın kendi tebliğinin gereğini yerine getirerek, inşaat yasağını gözardı eden Fahri Altungün'ün inşaat faaliyetlerinin derhal durdurulması, inşaat sahibi ve müteahhidi hakkında yasal işlem yapılmasını talep ediyorum.

Sosyal paylaşım sitelerinde de tartışma konusu olan ticaret merkezi inşaatıyla ilgili olarak Kaymakamlık ve Belediyenin, çeşitli kurumların temsilcilerinden oluşan Kamu Düzeni ekibinin işlem başlatmaması ise eleştirilere neden oldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.