Amerika'dan Afrin yorumu; Afrin'de biz yokuz!

Amenika'nın öncülüğünde Suriye'de DEAŞ terörüyle mücadele koalisyonun sözcüsü Ryan Dillon, Afrin'le ilgili bir soruya "Afrin'in koalisyonun operasyon alanı içinde değil" cevabını verdi.

16 Ocak 2018 Salı 18:49
Amerika'dan Afrin yorumu; Afrin'de biz yokuz!






Amerika'dan Afrin yorumu; Afrin'de biz yokuz!


Suriye'de PKK'lı teröristleri ağır silahlarla donatarak düzenli ordu kurmaya çalışan ABD yönetimi, Türkiye'nin Afrin operasyonu hakkında "Afrin bizim operasyon alanımızda" değil açıklamasını yaptı.


Amenika'nın öncülüğünde Suriye'de DEAŞ terörüyle mücadele koalisyonun sözcüsü Ryan Dillon, Afrin'le ilgili bir soruya "Afrin'in koalisyonun operasyon alanı içinde değil" cevabını verdi. Ancak Afrin'de PKK'lı teröristler, Amerikan malı silah ve techizatla daha önce gösteri yapmıştı.

ERDOĞAN: O BAYRAKLARI ALIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'e yönelik düzenlenmesi muhtemel operasyonla ilgili peş peşe gelen açıklamalarının ardından, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyondan bir açıklama geldi.

Koalisyon sözcüsü Ryan Dillon düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soruya, "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" şeklinde yanıt verdi.

ABD öncülüğündeki koalisyon geçtiğimiz günlerde, Suriye'nin kuzeyinde yarısı Suriye Demokratik Güçleri'nden olacak şekilde 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü oluşturulacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyonun 30 bin kişilik yeni sınır gücü kararıyla ilgili olarak, "Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım" ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 16.01.2018 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.