Amerika, darbeci Adil Öksüz'ün bağlantılarını sordu

FETÖ'cü cunta üyelerinin sığınağı haline gelen Amerika, ilk kez darbeye doğrudan destek veren ve yönetirken suçüstü yakalanan Adil Öksüz ile ilgili resmi bilgi istedi.

20 Ekim 2016 Perşembe 07:33
Amerika, darbeci Adil Öksüz'ün bağlantılarını sordu






Amerika, darbeci Adil Öksüz'ün bağlantılarını sordu

Türkiye'yi iç savaşın ve kaosun eşiğine getiren 15 Temmuz Darbe girişiminin en önemli sanıklarından Adil Öksüz Türkiye ile ABD arasındaki yazışmalara konu oldu. ABD yönetimi, terör örgütü FETÖ ile doğrudan bağlantılı Adil Öksüz'ün darbe gecesi Akıncılar Üssü'nde bulunup bulunmadığı konusunu sordu.

Gazete HaberTürk'te Fevzi Çakır imzasıyla yayınlanan habere göre ABD, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in geçici tutuklanarak iadesi için yapılan başvuruyla ilgili Adalet Bakanlığı’na bir yazı gönderdi. Yazıda, Gülen’den aldığı darbe talimatını Türkiye’ye getiren FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğuna dair delil olup olmadığı soruldu.

DARBEYİ ADİL ÖKSÜZ YÖNETTİ

Türkiye’nin bu yazıya, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı önüne bomba atan darbeci Pilot Üsteğmen Müslim Macit’in ifadesi ile yanıt vereceği öğrenildi.

Macit ifadesinde, firari Adil Öksüz’ü Akıncı Üssü’nde gördüğünü ve darbeyi yönettiğini söyledi. Macit, "Öksüz’e benzeyen birini görmüştüm. Tutuklanıp cezaevine gittiğimizde Mete Kaygusuz ile yaptığımız konuşmada, Kaygusuz bana Adil Öksüz’ün de orada olduğunu söyledi. Sivil kıyafetli 5-10 kişi sürekli ellerindeki telefonlarla irtibat halindeydi. Beden dillerinden eylemi koordine ettikleri anlaşılıyordu" dedi.

Macit, darbeci general Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un kuleden kendisine talimat verdiğini de belirterek, “Önce Jandarma Genel Komutanlığı kavşağına, ardından da Cumhurbaşkanlığı’nın oradaki caminin yakınlarına Karakuş’un talimatıyla atış yaptım. Bu esnada bizim, yani hizmet hareketinin darbe yaptığını biliyordum” ifadesini kullandı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.