Amerika FETÖ için Ankara'yı oyalayacak: Biden Balans Ayarı için geliyor

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Gülen'in iadesi konusunda Ankara ile Washington arasında zorlu pazarlık süreci devam ediyor. FETÖ'cü yapılanmanın ana karargahına ev sahipliği yapan Washington yönetimi, kanlı örgütün darbe ile ilişkisinin bulunduğuna hiç inanmak istemiyor. Çünkü FETÖ ve ABD, Ankara'da suçüstü yakalandı...

24 Ağustos 2016 Çarşamba 00:46
Amerika FETÖ için Ankara'yı oyalayacak: Biden Balans Ayarı için geliyor






Amerika FETÖ için Ankara'yı oyalayacak...


Türkiye ile Amerika arasında Fethullah Gülen krizi Biden'in Ankara ziyareti ile farklı bir boyut kazanıyor. Washinton yönetimi iki ülke arasında derinleşen krize 'Balans ayarı yapması' için gönderdiği Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara ziyaretinde gündem oldukça yoğun. Türkiye terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in iade sürecini savsaklayan Obama yönetimine yönelik eleştirilerini yoğunlaştırırken, kamuyoundaki haklı tepki Amerikan yönetimine hissettirilecek.

AMERİKA ZAMAN KAZANMAK İSTİYOR

Terör örgütü FETÖ'nün ana karargah binasına ev sahipliği yapan Amerika'nın aymazlığı Ankara'yı ve halkı çileden çıkarıyor. Diplomatik kaynaklara göre Joe Biden ziyaretini yönetimi derinleşen krize balans ayarı yapmak için Ankara'da. En azından ABD yönetimi Biden'in ziyaretini böyle okuyor. Washington yönetimi daha önce 1. derecede stratejik ortağı ilan ettiği Ankara'yı şimdilerde NATO üyesi ve müttefik ülke olarak görülüyor. Türkiye'yi kanlı bir iç savaşın eşiğine getiren FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz gecesi yürüttüğü darbe girişimine bazı Amerikalı isimlerin adının karışmasını Washington duymak bile istemiyor. Bunun yerine Biden'in söylemi 'IŞİD saldırısı sonrası güçlü koalisyon ortağı Ankara'nın yanındayız' mesajıyla Başbakan Binali Yıldırım'ın gönlünü almak.

Bunu başarması şimdilik imkansız gibi görünüyor. Diplomatlar Biden'in geliş ziyareti bölgede Amerikan çıkarlarını korumaya yönelik olduğunun altını çiziyor ve ekliyor.
'Görev süresi dolmak üzere olan bir Amerikan kabinesinden tarihi kararlar almasını kimse beklemez'

AMERİKAN MEDYASINA MİLYONLARCA DOLAR AKITIYOR

Öte yandan terör örgütü FETÖ yapılanması Amerikan medyasını milyonlarca dolarlık PR çalışması yapıyor. Kimi medya kaynakları, son aylarda Türkiye karşıtı haberlerin, Amerikan gazete ve TV'leri için çok tatlı bir kaynak olduğu yorumunu yapıyor. Bu tür haberlerin hem Amerikan çıkarlarına hizmet ettiğini savunan aynı kaynaklar 'Politik gücü olduğuna inanılan gazeteler, TV'ler ve internet medyası FETÖ yapılanması tarafından adeta ihya ediliyor. ABD medyası milyonlarca dolarlık PR bütçesi harcayan FETÖ uzantılarının, Gülen'in iade sürecini zorlaştırdığını iki ülke arasındaki ilişkilerin tamir edilemez bir eksene doğru hızla yol aldırdığını fısıldıyor.

Gülen'in iade süreci kapsamında Türkiye'ye gelen ABD heyetinin ilk gün yaptığı 9 saatlik görüşme trafiğinin Washington yönetiminin zorlu bir sınavdan geçtiğinin göstergesi olarak yorumlayan diplomatlara göre: 'Türkiye müttefiklik kavramını yeniden yorumlarken, ABD bölgede güven, prestij ve yakın bir dostunu, kimin tarafından kullanıldığı hala bilinmeyen karanlık bir teröriste tercih etti'


ANKARA: ABD TERÖRİST BAŞI GÜLEN'İ TUTUKLAMAK ZORUNDA

Türkiye iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Gülen'in tutuklanmasını istiyor. Türkiye ve ABD arasında imzalanan suçluların iadesi anlaşmasında 9. madde her iki ülke için adete bir zorunluluk. Bu arada Türkiye'nin terörist başı Gülen bazı ülkelerden sığınma talebinde bulunduğu yolundaki delilleri verdiği Amerikalı yetkililer, Biden'in ziyareti öncesi sürecin nasıl evlireceğini kestirmekten oldukça uzak..
Son Güncelleme: 24.08.2016 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.