Amerika ve PYD'nin 'Ateşkes' oyunu tutmadı

ABD'nin paralı askeri haline gelen PKK'lı teröristler ile DAEŞ'e yönelik operasyonlar sürüyor. PYD - PKK üyesi teröristlerin ateşkes oyunu ise tutmadı.

01 Eylül 2016 Perşembe 12:11
Amerika ve PYD'nin 'Ateşkes' oyunu tutmadı






Amerika ve PYD'nin 'Ateşkes' oyunu tutmadı


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırının iç kesimlerinde terör örgütlerine yönelik operasyonu devam ederken, bölgede tüm dengeler değişti. TSK özel kuvvetleriyle Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü PKK ve DAEŞ'e yönelik harekatı sürüyor. Amerika'nın bölgede paralı askeri haline gelen PKK - PYD'li teröristler Ankara'nın 'Kırmızı çizgi' olarak belirlediği Fırat Nehri'nin doğusuna çekildiği iddiaları ise henüz netlik kazanmadı.

3 GÜNLÜK ATEŞKES İLAN ETMİŞLER

Suriye’de terör koridoru kurma hayali TSK’nın 'Fırat Kalkanı'yla boşa düşen PYD bozguna uğrayınca ABD önce ‘çekiliyorlar’ dedi, ardından ‘3 günlüğüne ateşkes yapıldı’ yalanına sarıldı.

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve Cerablus bölgesindeki terör unsurlarını temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı' bir haftasını doldururken ÖSO şimdiye kadar terör örgütleri DAEŞ ve PYD/PKK'nın elinden 45’ten fazla köyü kurtardı. TSK’nın ÖSO ile kaydettiği bu başarı PYD’nin en büyük destekçisi ABD’yi panikletti.

BEYAZ SARAY ÇILGINA DÖNDÜ

DAEŞ operasyonunda Ankara’nın ABD’yi beklemeden düğmeye basması Beyaz Saray'ı  çıldırttı. Operasyonun ilk günlerinde ‘PYD Fırat’ın doğusuna çekiliyor’ açıklamasıyla algı oluşturmaya çalışan ABD dün de Batı medyası üzerinden “Türkiye YPG ile ateşkes yaptı” iddiasını yaydı. ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü Albay John Thomas'ın "Türkiye ve Kürt gruplar Suriye'de çatışmayı durdurmayı kabul etti" dediği iddia edildi. Thomas'ın, "Taraflar DAEŞ'e karşı odaklanacak" sözleriyle, anlaşmanın birkaç günlük olduğunu öne sürüldü. ABD 'ateşkes' perdelemesiyle operasyona ortak olma girişiminde bulundu.

YPG’li coniler çatışmada öldürüldü

PYD/YPG/PKK saflarında savaşırken hayatını kaybeden 3 ABD’li Süleymaniye Havalimanı’ndan ABD'ye gönderildi. Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbuhari, Menbic Operasyonu'nda ölen Jordaan Andrew, Well Savage ve Levi Jonson adlı YPG'lilerin cenazelerinin ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun temsilcisinin hazır bulduğu bir törenle teslim edildiğini söyledi. Ciwan Fırat kod adlı Jordaan Andrew'in (Colorado) 13 Ocak'ta YPG'ye katıldığı, 3 Ağustos'ta Menbic'de öldüğü belirtildi. Amed Kobani kod adlı Well Savage 07 Ocak 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katılmış, 10 Ağustos'ta Menbic'de ölmüş. Agir Şervan kod adlı Levi Jonson Shirli'nin (Nevada) ise 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katıldığı, 14 Ağustos'ta Menbiç'te öldüğü kaydedildi.

Türkiye uçak istedi ABD göndermedi!

Önceki gece Külliye Köyü'ne giren ÖSO güçleri ve geride güvenliklerini sağlamaya çalışan TSK zırhlıları, DAEŞ'lilerin roketli saldırısına maruz kalmış, 3 asker yaralanmıştı. O sırada ateş altında kalan TSK İncirlik'ten kalkan ve havada devriye gezen ABD'den yardım istedi. Ancak İncirlik’teki ABD’li yetkililer, o sırada havada bulunan Koalisyon jetlerini yaklaşık 1 saat oyalayarak müttefik unsurlara yardıma göndermedi. Bunun üzerine TSK kendi savaş uçaklarını kaldırmak zorunda kaldı.

Boş araziye bomba

Türk jetleri hedefleri başarıyla vurup karadaki unsurları rahatlattı. Amerikalıların komuta ettiği koalisyon unsurları ise Türk savaş uçaklarından 3 saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı.Yine boş arazileri bombalayıp geri döndü.

'Çirkin bir müdahale' demişti

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin Cerablus operasyonunu ‘çirkin bir müdahale’ olarak niteleyerek, herhangi bir destek alamasalar bile Suriyeli Kürtlerin kendilerini her durumda savunacağını söyledi.  
Son Güncelleme: 01.09.2016 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.