Amerika yeni başkanı için sandık başında

06 Kasım 2012 Salı 22:36
Amerika yeni başkanı için sandık başında







Yoklamalar, burun farkıyla önde görülen Demokrat Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney arasındaki yarışın son ana kadar başa baş geçeceğine işaret ediyor.

Sandıklar doğu eyaletlerinde Türkiye saatiyle Çarşamba sabahı 01.00 sularında kapanmaya başlıyor ve ileriki saatlerde sonuçların belirginleşmesi bekleniyor.

Oy oranlarının çok yakın görünmesi nedeniyle, seçimlere katılım oranı sonuç üzerinde belirleyici olabilir.
İlk sandıktan beraberlik çıktı

Romney, seçim gününü kilit öneme sahip olan Ohio eyaletinde geçirdi.

Obama'nın sağ kolu Başkan Yardımcısı Joe Biden da bu eyaletteki Cleveland kentine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Neredeyse iki yıl önce başlayan başkanlık seçimi kampanyasının maliyeti toplam 2 milyar doları aşıyor.

Yoklamalar yarışın son ana kadar başa baş göründüğüne ama Başkan Obama'nın kritik eyaletlerde küçük bir farkla önde olduğuna işaret ediyor.

Washington Post/ABC News ve Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan iki ayrı kamuoyu yoklaması da Başkan Obama'ya rakibi karşısında 3 puanlık bir avantaj verdi.

30'u aşkın eyalette 30 milyona yakın Amerikalı oylarını erken kullandı. 2008 başkanlık seçimlerinde oy kullananların sayısı 130 milyonun biraz üzerindeydi.

İlk oylar New Hampshire eyaletinin Dixville Notch adlı küçük köyünde kullanıldı ve oylamanın tamamlanmasıyla sandık kapanarak sayım yapıldı. İlk sandıktan Obama ve Romney'e 5'er oy çıktı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.