Amerika'dan Kandil'e faks; 'Türkiye sizi aldatabilir'

Kobani'ye havadan silah desteği yollayan Amerikan yöneminin Kandil'e faks çekerek çözüm sürecini sekteye uğratacak yeni bir girişim başlattığı ortaya çıktı.

21 Ekim 2014 Salı 10:23
Amerika'dan Kandil'e faks; 'Türkiye sizi aldatabilir'






Amerika'dan Kandil'e faks; 'Türkiye sizi aldatabilir'

Terör örgütü PKK ile sıcak ilişkiler kurmaya hazırlanan Amerikan yönetimi çözüm sürecini sekteye uğratacak yeni bir adım attığı ortaya çıktı. Kandil-ABD arasında oluşturulan sıcak telefon hattında Washinton antetli faks Türkiye'yi karıştıracak cinsten vaatlerle dolu. Her seferinde çözüm sürecinin milli oluşundan bahseden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bunun vurgusunu neden yaptığının önemi bir kez daha kanıtlandı.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugün köşesinde ilginç bir detaya yer verdi. Selvi, çözüm süreci öncesi ABD'nin Kandil'e faks gönderdiğini açıkladı.

İşte Selvi'nin o iddiası:


"Çözüm süreci başlarında Kandil'e ABD İstihbaratından önemli bir faks metni ulaşıyor.
 
PKK ile 'uzun metrajlı ilişkisi' olan ABD'li yetkili, 'Çözüm sürecinde Türkiye Cumhuriyeti sizi aldatabilir. Biz de devrede olalım, sizin haklarınızı koruyalım' diyor."
Son Güncelleme: 21.10.2014 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.