Amerikalı astronotlar uzay istasyonunda oy kullandı

07 Kasım 2012 Çarşamba 02:04
Amerikalı astronotlar uzay istasyonunda oy kullandı






ABD'de yaşayan milyonlarca vatandaş, yeni dönemin devlet başkanını seçmek için sandık başına gitti. Görevi gereği ülkesinde olmayan birçok Amerikalı seçmen de, bulunduğu ülkenin konsolosluklarında kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

ABD Uzay Araştırma Merkezi (NASA) ise bünyesinde görev yapan astronotların seçimlerde nasıl oy kullandıklarını açıkladı. Daha önceki seçimlerde uzayda görev yapan astronotların, kurulan bir sistemle oylarını uzaydan kullanabildiklerini söyleyen yetkililer bu seçim döneminde uzayda görev yapan astronot olmaması sebebiyle buna gerek kalmadığını belirttiler. Ancak göreve çıkmak için Rusya'daki uluslararası bir uzay istasyonunda bulunan Sunita Williams ve Kevin Ford adındaki iki Amerikalı astronot, oylarını bulundukları uzay istasyonundan kullandılar.

ABD kanunlarına göre seçim esnasında uzayda bulunan astronotlar oylarını bulundukları uzay istasyonundan kullanabiliyorlar. Güvenli bir ortamda yapılan oylamada tercihler, NASA'nın Houston'da bulunan kontrol merkezinde toplanıyor. Seçim sandıklarına aktarılan veriler, daha sonra sayıma dahil olması için seçim merkezine gönderiliyor.

Yetkililer, sistemin daha önce bir çok kez kullanıldığını ve uzaydan gelen ilk oyun 1997 yılında David Wolf adlı astronot tarafından gönderildiğini söylediler. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.