Amerikalılar Haydarpaşa Seçim Üssü'ne koştu

07 Kasım 2012 Çarşamba 01:17
Amerikalılar Haydarpaşa Seçim Üssü'ne koştu








Amerika yeni başkanını seçmek için sandık başına koşarken, ülke dışında yaşayan bu ülke vatandaşları da seçim telaşına düştü. İstanbul'da yaşayan Amerikan vatandaşları için Haydarpaşa'da kurulan seçim üssü renkli görüntülere sahne oldu. Seçim üssü Türk medyasının ilgi odağı haline gelirken ABD Büyükelçisi Ricciardone oy verme işlemiyle ilgili kısa bilgi verdi.

FEDARAL SİSTEMİ TAVSİYE ETMİYORUZ


ABD Büyükelçisi Ricciardone Haydarpaşa Garı'nda seçimle ilgili soruları cevaplandırırken, ülkesindeki fedaral sistemle ilgili ilginç cevaplar verdi. Ricciardone "Bu sistem 200 yıllık bir sistem. Hiçbir Amerikalı bu sistemin ideal olduğunu düşünmüyor. Bu başkalarına önerdiğimiz bir sistem değil. Bizim için tatminkar sonuçlar verdi. O yüzden bu sistemi uzun süre daha sürdüreceğiz gibime geliyor" dedi.

Amerika'daki seçim heyecanı bu ülkenin Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına da yansıdı. Adana'da yaşayan çok sayıda Amerikan vatandaşı oyunu kullandı. Seçim sandığına gitmeden önce düzenlenen etkinlikte iset, gönlünce eğlenen Amerikalı kadınlar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.