Amerikan gemisi boğazdan geçerken ağır silahlı askerler nöbet tuttu

Türkiye ile ABD arasındaki soğukluk, bu ülkeye ait savaş gemilerinin boğaz geçişleri sırasında alınan abartılı güvenlik önlemlerine de yansıdı. Boğazdan geçen Amerikan savaş gemisinde, ağır makineli tüfekle nöbet tutan askerler dikkat çekti.

08 Temmuz 2018 Pazar 10:53
Amerikan gemisi boğazdan geçerken ağır silahlı askerler nöbet tuttu






Amerikan savaş gemisi boğazdan geçerken ağır silahlı askerler nöbet tuttu


Amerikan donanmasına ait savaş gemilerinin Karadeniz'e yönelik seferleri yeniden hız kazandı. Rusya Ukrayna krizi sırasında Karadeniz'deki gerginliği en üst düzeye çıkaran Amerikan savaş gemileri bu kez, tatbikat gerekçesiyle bölgeye intikal ediyor. Dün Karadeniz'e yol alan savaş gemisinde ağır silahlı Amerikan askerlerinin nöbet tutması dikkat çekiciydi. Boğaz geçişlerinde çektiği fotoğrafları sosyal medyadaki hesabından yayınlayan Yörük Işık'ın objektifine takılan görüntüler, savaş gemisinde ağır makinalı tüfeklerle nöbet tutan askerler göze çarptı. 


AĞIR MAKİNALI TÜFEĞİN BAŞINDA ELLER TETİKTE

Bir NATO üyesi ülkenin karasularından, üstelik milyonlarca insanın yaşadığı boğaz yerleşim bölgesinden geçişi sırasında Amerikan askerlerinin tedirginliği akıllarda soru işareti bıraktı.

ABD donanmasına ait 20 Borda numaralı USS 'Mount Whitney' adlı gemi saat 17.00'da Marmara'dan İstanbul Boğazı'na girdi. Savaş gemisine sahil güvenlik botları da eşlik etti. ABD savaş gemisinin geçişi sırasında çok sayıda askerin güvertede olduğu gözlendi.
Geminin arka kısmında askeri helikopter görülürken helikopterin yan tarafında ise ağır silahlar ile nöbet tutan askerler dikkat çekti. 189 metre uzunluğunda 33 metre genişliğinde 'Blue Ridge' sınıfı komuta ve kontrol gemisi Karadeniz'e açıldı.

Dün de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) donanmasına ait 78 Borda numaralı 'USS Porter' isimli güdümlü füze derstroyeri saat 16.30'da Marmara'dan İstanbul Boğazı'na girerek Karadeniz'e açılmıştı.


​USS 'Mount Whitney' ve USS Porter gemileri, Ukrayna-ABD ortak askeri tatbikatı Sea Breese-2018'e katılacak.

Anahtar Kelimeler:
NATOAmerikan Savaş Gemisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.