Amerikan seçimlerinin ikinci galibi marihuana

07 Kasım 2012 Çarşamba 09:27
Amerikan seçimlerinin ikinci galibi marihuana






Amerika'nın bazı eyaletlerinde dün seçmenler; başkanlık, kongre, valilik, belediye seçimleri dışında marihuana (esrar), sağlık reformu ile eşcinsel evlilik için de sandığa gitti. Colorado ile Washington eyaletleri ülkede bir ilke imza atarak marihuananın yalnızca tıbbi amaçlı değil keyfi olarak da bulundurulup kullanılmasına onay verdi. Oregon ile Arkansas eyaletlerinde ise aynı konudaki referandumda sandıktan 'hayır' çıktı.

Massachussetts ile Montana eyaletleri de marihuanayı referanduma götürdü. Ancak bu iki eyalet marihuanayı tıbbi amaçla bulundurmaya yasal izin veren maddeyi halkın onayına sundu ve seçmenler de bu teklife 'olur' verdi.

Minesota, Washington, Maryland ile Maine eyaletleri de eşcinsel evlilik için referdanduma gitti. Dört eyalet de eşcinsel evliliğe onay verdi.

Alabama ile Florida ise Cumhuriyetçiler tarafından Obamacare adlandırılan sağlık reformuna zorunlu uyum yasasını kabul etti. Alabama ile Florida dışında sağlık reformunu Montana ile Wyoming de referanduma götürmüştü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.