Ana sınıfı öğrencileri biriktirdikleri parayı muhtaç aileye verdi

04 Aralık 2012 Salı 14:52
Ana sınıfı öğrencileri biriktirdikleri parayı muhtaç aileye verdi






AKSARAY (CİHAN)- Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, 1 ay boyunca kumbaralarında biriktirdikleri parayı, muhtaç bir aileye vererek yardımda bulundu.

Aksaray´da, çocuklara yardımlaşma bilincini aşılamak isteyen Özel Sema İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri parayı, Kimse Yok mu Derneği'nin belirlediği muhtaç bir aileye yardım amacıyla verdi. 12 çocuğun eğitim gördüğü ana sınıfında, öğretmenleri çocuklara, 1 ay boyunca kumbaralarında para biriktirme dersi verdi. Harçlıkları dahil tüm paralarını kumbarada biriktiren minik öğrenciler, öğretmenlerinin belirlediği muhtaç bir aileye yardımda bulunmak için yola çıktı.

Aksaray´ın merkeze bağlı Kurtuluş Mahallesi´nde küçük bir evde oturan, yıllar önce eşini kaybeden, 4 çocuğu olan Esne Baydar´ın evine gelen minik öğrenciler, Baydar´a 1 ay boyunca kumbaralarında biriktirdikleri paraları bir zarfın içinde tek tek verdi. Geçimini yün örerek sağlamaya çalışan Esne Baydar´ın evinde duygulu anlar yaşandı. Minik öğrencilerden aldığı yardım karşısında duygulanan Esne Baydar, tüm öğrencileri tek tek öperek teşekkür etti.

Minik öğrencilerin örnek davranışına çok sevindiklerini belirten Esne Baydar, Çok sevindik, Allah razı olsun, teşekkür ederiz. 4 çocuğumuz var. Eh işte oğlum çalışıyor 500´e. Kendim de yün örüyorum, ev harçlığını çıkartıyorum. dedi.

Yardımlaşmanın güzel olduğunu söyleyen minik öğrenciler ise Yardımlaşmak çok güzeldir. Bugün burada paralarımızı biriktirip bu eve geldik. Zarflarımızı verdik. dediler.

Minik öğrencilerin öğretmeni Deniz Pişirici ise amaçlarının, çocuklara yardımlaşma bilincini aşılamak olduğunu belirterek, Çocuklarımızdan, 1 ay boyunca para biriktirmelerini istedik. Yardımlaşma bilincini çocuklara verebilmemiz için yardıma muhtaç bir ailemizi belirledik. Çocuklarımız, kendi elleri ile onlara biriktirdikleri parayı getirip verdiler. Yardımlaşmayı çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz. diye konuştu.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.