Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı: Diyarbakır'dan gelmişler

Ankara'daki terör operasyonları sırasında teslim ol çağrısına uymayan iki canlı bomba kendini patlattı..

08 Ekim 2016 Cumartesi 07:13
Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı: Diyarbakır'dan gelmişler






Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı: Diyarbakır'dan gelmişler

PKK'lı teröristlerin Adana, Antalya ve İzmir'de bombalı saldırıları önlenirken, bir saldırı girişimi de Ankara'da son anda önlendi. Bir otomobil içerisinde Diyarbakır'dan gelen iki bombacı terörist yakalanacağını anlayınca kendini patlattı.

DİYARBAKIR'DAN GELEN İHBAR ÜZERİNE...

Ankara-Haymana Yolu'nda polisin 'Dur' ihtarı üzerine canlı bombaların kendilerini patlatmasın ardından olay yerine gelen Ankara Valisi Topaca, Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin yoğunlaştığını vurgulayarak sabah saatlerinde kendilerine teslim olmaları yönünde ikaz edildiğini kaydetti.
Topaca, "Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Bir kimlik bulduk Bingöl doğumlu Harun Arslan. Harun Arslan'ın Diyarbakır'da bir süredir ortalıkta görünmediği yönünde istihbarat alınmıştı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ama henüz onun kimliği tespit edilmiş değil" ifadesini kullandı.

GAR SALDIRISININ YILDÖNÜMÜNE 2 GÜN KALA

Ankara'da dgeçtiğimiz sene 10 Ekim'de düzenlenmek istenen "Barış Mitingi"ne katılmak isteyenlere yönelik Ankara Garı önünde terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 102 kişi hayatını kaybetmiş, 391 kişi de yaralanmıştı.

TÜRK BAYRAKLI KAMUFLAJ

200 kilogram amonyum nitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşündüklerini vurgulayan Topaca, "Arkadaşlarımız alanda yoğun bir çalışmayı devam ettiriyorlar. Bunların amacı neresiydi, nereyi patlatmak istiyorlardı orası çok kesin değil. Araca Türk bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediyor" diye konuştu.






Ankara Valisi Ercan Topaca
canlı bombaların kendilerini pattığı yere giderek NTV'ye son durumu aktardı. Vali Ercan, "Diyarbakır'da yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölge üzerinde dün gelen bir ihbar üzerine yoğunlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalleye gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Bir kimlik bulduk Bingöl doğumlu Harun Arslan. Harun Arslan'ın Diyarbakır'da bir süredir ortalıkta görünmediği yönünde istihbarat alınmıştı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ama henüz onun kimliği tespit edilmiş değil. Arkadaşlarımız 3. bir kişiden şüpheleniyor ama henüz net değil. Yapılan incelemerde 200 kilogram amonyumnitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız alanda yoğun bir çalışmayı devam ettiriyorlar. Bunların amacı neresiydi, nereyi patlatmak istiyorlardı orası çok kesin değil. Araca Türk bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediyo" dedi.

Ankara'da, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti. Teröristler ölü ele geçirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Ankara'da Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 teröristin saklandığı ve operasyonun düzenlendiği yerin yakınında bulunan at çiftliği işletmecisi Ayşe Aldemir o anları anlattı. Sabah 06.00 sıralarında kapının vurulmasıyla uyandıklarını anlatan Ayşe Aldemir, "Bir an ne olduğunu anlayamadık. Karşımız da ZPT vardı. Görevliler vardı. Derhal çıkmamız gerektiğini ve araca binmemizi söylediler. Anlayamadık önce bir darbe girişimi zannettik. Üzerlerinde TEM yazıyordu. Neyin ne olduğunu anlamaya başladık. Biz tam uzaklaşmaya başlarken bomba patladı. Fazla geçmedi arkasından hemen çatışma sesleri duyulmaya başladı. Bizi en yakın komşularımıza sakladılar. Hayatımızın tehlikede olduğunu söylediler. Burası güvenli bir bölgedir. Ben dört yıldır buradayım. Bu çiftlikte. Daha önce böyle bir durum yaşanmadı” şeklinde konuştu. Şüpheli bir durum bile görülmedi. Daha önce şahısları görmediğini söyleyen Aldemir, " Normalde atlarla safari yapıyoruz. Hem de uzun süreler yapıyoruz. Bölgeyi çok iyi tanıyoruz. Hiç şüpheli bir durum gözümüze ilişmedi. Böyle bir şey olsaydı derhal görevlilere iletirdik. Patlama çok şiddetliydi. İki defa duyuldu. Epey bir süre çatışma sesleri duyuldu" dedi.

 
Son Güncelleme: 08.10.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.