Ankara Goethe Enstitüsü yöneticileri OMÜ'yü ziyaret etti

06 Aralık 2012 Perşembe 16:12
Ankara Goethe Enstitüsü yöneticileri OMÜ'yü ziyaret etti






SAMSUN (CİHAN)- Ankara Goethe Enstitüsü yöneticileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu ziyaret etti.

Samsun´a gelen Ankara Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Dil İşleri Müdürü Dr. Hans Werner Schmidt, OMÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu´nun yanı sıra Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalını ve Almanya Buluşma Noktası'nı da ziyaret etti. Dr. Hans Werner Schmidt, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu´nda Alman Dili Eğitimi öğrencilerine, yabancı dil öğretimi yaklaşım ve yöntemleri hakkında bir sunum yaptı. Diller arası ve kültürler arası bağdaşıklıklar üzerine uygulamalı çalışma yapan Schmidt, akraba dillerdeki benzerlikler ve ortak noktaların iletişim ve kültürler arası etkileşim bağlamındaki önemine işaret etti.

Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü´nü de ziyaret eden Dr. Schmidt, Prof. Dr. Zeki Karakaya ve Almanca Öğretmenliği Programı hazırlık sınıfı öğretim elemanları ile bir toplantı yaptı. Toplantıda hazırlık sınıfları eğitim ve öğretimi ile ilgili bilgi alan Schmidt, Almanca Öğretmenliği Programı´nın öğrenci sayısı bakımından Türkiye´de 2´inci sırada olduğunu, Goethe Enstitüsü ile yüksek okul arasındaki işbirliğinin son derece iyi olduğunu belirtti. Yüksek okulun her türlü program ve toplantılara katıldığını ve bundan sonra da birlikte projelerin yapılacağını söyleyen Dr. Schmidt, hazırlık programı öğretim elemanlarından bir okutmanın Almanya´da Marburg'da yapılacak ve iki hafta sürecek metodik ve didaktik seminerlerine davet edileceğini ve ayrıca daha önce İzmir´de düzenlenen hazırlık sınıflarıyla ilgili sorunların tartışıldığı çalıştayın benzerinin Samsun´da da düzenlenebileceğini vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.