Ankara İtfaiyesi'nden personeline sanal eğitim

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:58
Ankara İtfaiyesi'nden personeline sanal eğitim






ANKARA (CİHAN)- Ankara İtfaiyesi, teknolojik donanıma sahip simülasyon sistemiyle personelini eğitiyor. Türkiye'de ilk kez Ankara'da uygulanan Simülasyon Merkezi'yle itfaiye personeline, kentin bulvarları, caddeleri, sokakları, tarihi ve turistik mekanları tanıtılıyor. İtfaiyeciler, Simülasyon Merkezi'nde kurulan iki itfaiye aracıyla, gerçeğe uygun olarak üç boyutlu canlandırılan araç ve yaya trafiği içerisinde 30 kilometrelik yolu, trafik kuralları ve trafik levhalarının eşliğinde, yangın mahalline en kısa sürede ve uygun yoldan ulaşabilmenin eğitimini alıyor. İtfaiye aracıyla gerçekleşen bu sanal Başkent turunda, zaman zaman yoğun trafik akışı ile araç sürücüleri ve yayaların agresif davranışları canlandırılıyor, yaşanan gergin ortam ile sürücünün psikolojisinin farklı durumlara uyum sağlaması hedefleniyor.

Ankara İtfaiyesi'nin kullandığı yangın söndürme araçları ve merdiven araçlarının tıpa tıp birer örneği de tüm teçhizatlarıyla birlikte Simülasyon Merkezi'nde oluşturuldu. Sanal ortamda itfaiye karargahlarından hareket eden araçların, yangın mahalline ulaşması, olayın meydana geldiği mekana yaklaşması ve yangına müdahalesi aslına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Eğitim, sanal ortamda kurtarma ve söndürme işlemlerinin teknik operasyonlarıyla devam ediyor. Ankaralı İtfaiyeciler Simülasyon Merkezi'nde değişik hava koşulları, değişik yangın türleri, psikolojik atmosfer ve tüm zorlukların canlandırıldığı ortamda yangına etkin ve verimli şekilde müdahale edecek şekilde hazırlanıyor.

Mesleki açıdan eğitim çalışmasını süreklilik arz eden bir faaliyet olarak tanımlayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, eğitime yönelik projelerde de en son teknolojileri kullandıklarını kaydederek, Gelişen teknoloji ile mesleğimizde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. İtfaiyecilik alanında gelişmeleri takip etmek ve pratikte uygulayabilmek için her zaman eğitime öncelik vermek zorundayız. En son teknolojinin kullanılarak Başkent'in bulvarları, caddeleri, meydanları, tarihi yerleri ve sokaklarının gerçeğine uygun olarak canlandırıldığı ve kullandığımız araçlardaki tüm operasyonel sistemlerin bulunduğu Simülasyon Merkezi'ni hizmete açtık dedi. Ankara İtfaiyesi'nde her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da örnek olma niteliğinin ön plana çıktığına dikkat çeken Ceyhun Tonguç, İnanıyoruz ki eğitim tesislerimizde uzmanlarımızın, yeni başarılı itfaiyeciler yetişmesinde verecekleri katkı ile sahip olduğumuz olumlu imajımız, daha üst seviyelere taşınacaktır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.