Ankara uyudu, Dışişleri uyudu, 200 Türk celladına teslim ediliyor

Tayland'a sığınan 200 Uygur Türk'ü Çin'e iade ediliyor. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık suskun. Her fırsatta 'Mazlumların yanındayız' diye konuşan Davutoğlu'nun Doğu Türkistanlı Uygurlar'ı mazlum olarak görüp görmediği henüz bilinmiyor.

26 Aralık 2014 Cuma 23:23






Ankara uyudu, Dışişleri uyudu, 200 Türk celladına teslim ediliyor

Çin zulmünden kaçarak Tayland'a sığınan 200 Doğu Türkistanlı celladına teslim ediliyor. Tayland hükümeti kimlikleri tesbit edilen Uygurlar'ın Pekin yönetimine teslim işleminin başlanacağını duyurdu. Meydan konuşmalarında 'Nerede mazlum varsa onların yanındayız' diye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tayland'a sığınan 200 Uygur Türk'ü Çin'e teslim edilmesi konusunda henüz bir tepkisi yok.

ANKARA NEDEN SUSKUN?

Doğu Türkistanlı göçmenlerin daha önce sığındığı Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Pakistan gibi ülkelerin en az Çinli yönetim kadar zalimce davrandığını söyleyen Uygur kaynakları 'Bu yüzden Tayland üzerinden gizli yollar kullanarak Türkiye'ye ulaşmaya çalışan mültecilerin durumunun çok ağır olduğunu söylüyor.
Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda suskunluğuna bir anlam veremediğini belirten aynı kaynaklar 'Gazze ve Suriyeli mültecilerin Türkiye'de PR değeri malesef daha yüksek. 200 Uygur Türk'ü muhtemelen teslim edilmesinin hemen ardından kurşuna dizilecek. Boraltan Köprüsü faciası hatıralarda tazeliğini korurken Dışişleri Bakanlığının bu konuda suskunluğunu anlamakta güçlük çekiyoruz' dediler

TAYLAND BAŞBAKANI SAHİBİNİN SESİ GİBİ

Bu arada Tayland hükümeti çoğunluğu çocuk ve kadın olan Uygur Türkleri'ni uyuşturucu kaçakçısı ve terörist olarak tanımladı. Tayland başbakanı Prayut Chan-o-cha’nın Pekin’e yaptığı ziyaretin ardından Çin Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. İki ülkenin koordineli bir şekilde “illegal göçmenler, uyuşturucu trafiği, terörizm ve uluslararası suçlar” konularında çalışma yürüteceklerini açıkladı.
Son Güncelleme: 26.12.2014 23:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.