Ankara'yı dolu ve sel vurdu; 15 dakikası yetti

Şiddetli dolu ve yağmur Ankara'yı vurdu. Sadece 15 dakikalık yağmur hayatı felç etti. Geçitlerde mahsur kalan vatandaşlar büyük tehlike atlattı

20 Mayıs 2018 Pazar 17:41
Ankara'yı dolu ve sel vurdu; 15 dakikası yetti






Ankara'yı dolu ve sel vurdu; 15 dakikası yetti

Ankara'da öğleden sonra başlayan dolu ve yağmur hayatı felç etti.

Şiddetli dolu ve yağmur Ankara'yı vurdu. Sadece 15 dakikalık yağmur hayatı felç etti. Geçitlerde mahsur kalan vatandaşlar büyük tehlike atlattı

Ankara'yı dolu ve sel vurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika Ankara için uyarı gelmişti. Kuvvetli yağışlar akşam 18.00'a kadar devam edecek. 

Bu arada meteorolojiden bugün 4 il için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre saat 18.00'e kadar Çorum'un Mecitözü, Amasya'nın Suluova ve Merzifon ilçeleri ile Kırşehir il genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Kuvvetli gök gürültülü sağanak, Sivas'ın doğu ilçelerinden Kangal, Hafik, Zara, İmranlı, Divriği, Suşehri ve Akıncılar'da da 18.30'a kadar etkili olacak.

Vatandaşların oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım riskine karşı dikkatli olması istendi.

Ankara'da 15.30'da başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ankara'da bir anda başlayan şiddetli yağış hayatı durma noktasına getirdi.

İçişleri Bakanlığı binası yakınlarındaki alt geçitte mahsur kalan otobüsteki yolcular, itfaiye ekiplerince merdiven kurularak tahliye edildi. 

Ankara'da sabah saatlerinden bu yana bulutlu olan hava beraberinde sağanak yağış getirdi. Şiddetli yağış bir süre sonra yerini doluya bıraktı. Yağışın etkisiyle Başkent'te hayat adeta durma noktasına geldi.

İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında bulunan Akay Alt Geçidi'nde bir yolcu otobüsü mahsur kaldı. Suyun neredeyse insan boyuna ulaştığı alt geçitte itfaiye ekiplerince merdiven kuruldu. Otobüste mahsur kalan yolcular merdivenle geçidin duvarından yukarı tahliye edildi.


Korku dolu anlar kameralara yansıdı. Genç bir kızın merdivenden çıkarken itfaiye ekiplerinin "Aşağı bakma. Korkmana gerek yok, merdiven sağlam" diyerek yardımcı olduğu görüldü.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraMeteoroloji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.