Ankara'da kritik zirve, Sınırdaki komutanlar Genelkurmay'da

Suriye Türkiye sınır boyunda görev yapan birliklerin komutanları Ankara'ya çağrıldı. Tüm riskler, muhtemel bir operasyon ve çatışma gibi olağanüstü durumlar TSK'da masaya yatırılıyor...

05 Temmuz 2015 Pazar 06:49
Ankara'da kritik zirve, Sınırdaki komutanlar Genelkurmay'da






Ankara'da kritik zirve, Sınırdaki komutanlar Genelkurmay'da

Son dakika Suriye sınırı, Son dakika Türkiye Suriye, Türkiye Suriye sınır boyunda alınan son askeri önlemler Ankara'da masaya yatırıldı. Türkiye kritik bir sürece girerken, Suriye ve Türkiye sınır boyundaki her türlü ihtimal için yeni stratejiler belirleniyor. Suriye sınırındaki birlik komutanları Ankara'ya çağrıldı. Bazı gazeteler, durumu 'muhtemel bir sınır ötesi operasyonu' olarak değerlendirse de, Genelkurmay'dan bu konuda henüz bir açıklama yok.

RİSKLER DEĞERLENDİRİLİYOR.

DAEŞ ve PYD risklerine karşı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin sınırda yaptıkları denetlemelerin ardından bu kez de hudut hattındaki birliklerin bağlı olduğu zırhlı ve motorlu tugayların komutanları Ankara'ya çağrıldı. NTV'nin haberine göre, komutanlara önümüzdeki hafta karargahta yapılacak toplantıya katılma emri gönderildi. Yapılacak askeri zirveye Bolu ve Kayseri komando tugaylarının komutanları da çağrıldı. Toplantıda olası bir sınır ötesi harekata ilişkin hazırlıkların komutanlarla birlikte değerlendirilmesi bekleniyor.
Son Güncelleme: 05.07.2015 06:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.