Ankara'daki saldırıyla ilgili flaş gelişme; IŞİD'in işi

Ankara'da gerçekleştirilen Cumhuriyet Tarihi'nin en kanlı terör saldırısı konusunda yeni iddialar var. Batılı haber kuruluşu Reuters ajansının Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde Ankara'daki terör saldırısını 'IŞİD'in yaptığı iddia edildi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 00:52
Ankara'daki saldırıyla ilgili flaş gelişme; IŞİD'in işi






Ankara'daki saldırıyla ilgili flaş gelişme; IŞİD'in işi

Ankara'da Türkiye'nin bağrına düşen kor ateşi eli kanlı terör örgütü IŞİD'in tezgahladığı yönündeki tezler güçleniyor. Batılı haber kuruluşu Reuters ajansının Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde Ankara'daki terör saldırısını 'IŞİD'in yaptığı iddia edildi.

Ankara Tren Garı'nın önünde sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya iki canlı bomba üzerindeki metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının neden olduğu tespit edildi

Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen "Emek, Barış, Demokrasi Mitingi"ne katılmak üzere başkente gelenlerin toplanma yeri olan gar önünde meydana gelen patlamanın ardından saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Türk güvenlik kaynaklarının saldırıda ilk işaretlerin IŞİD'i gösterdiğini söylediği belirtildi.

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir kaynak, "Bu saldırı, Suruç benzeri ve tüm işaretler, o saldırının kopyası olduğunu gösteriyor. Bulgular IŞİD'i gösteriyor" dedi.

Diğer kaynak da "Tüm bulgular saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirmiş olabileceğini gösteriyor. Tamamen IŞİD'e odaklandık" diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu ise saldırının "PKK yolu ile Türkiye'yi özellikle Suriye meselesinde biraz konunun dışında tutmaya çalışan bir baskı oluşturmakla ilgili" olduğunu söyleyen Dedeoğlu, "Eylemin yapılış yeri, seçilişi, hedef alınan kişilere baktığımızda bunun çok bölgeyle sınırlı bir yönü olmadığını düşündüm" dedi.

CNN Türk'e konuşan Bakan Dedeoğlu, şöyle devam etti: "Yani biraz daha DAEŞ-PKK olabilir, militanlar aralarında anlaşmış olabilirler ama başka ülkelerin parmaklarının da olduğu bir düşünceyle buna karar verilmiş gibi bir hissiyata kapıldım" görüşünü dile getirdi."

IŞİD İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Habertürk'ten Şefik Dinç ve Enis Yıldırım'ın haberine göre de, Ankara'daki patlamanın 5 Haziran’daki Diyarbakır ve 20 Temmuz’daki Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırılara benzerliği üzerinde duran emniyet yetkililerinin IŞİD üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

Her 3 saldırıda da bombalar etkisinin artması için demir bilye ve demir parçalarıyla güçlendirildi. 3 olayda da patlamayla birlikte çıkan alevler dikkat çekti. Uzmanlar, TNT kalıplarının güçlendirilmesiyle yapılan bu bombaların, yakın mesafede çelik zırh delme ve beton duvarları imha etme özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Emniyet yetkilileri de bu benzerliğe dikkat çekerek, ilk etapta IŞİD üzerinde yoğunlaşıldığını ifade etti. Emniyet bünyesinde kurulan 100 kişilik ekiple öncelikle canlı bombaların kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor. Parçaların birleştirilmesi sonrası canlı bomba olduğu tespit edilen cesetlerin DNA’ları alınarak daha önce herhangi bir olaya karışıp karışmadıkları araştırılacak.

Hbere göre polis, canlı bombalardan birinin Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz (25) olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. İstihbarat birimlerine göre, geçen ay IŞİD, PKK/KCK terör örgütü üyelerine yönelik eylem kararı aldı ve seçtiği teröristleri Türkiye’ye gönderdi. Bu teröristler arasında Alagöz de yer alıyor. Kardeşiyle 2014’te Adıyaman’dan önce Gaziantep, ardından Kilis’e giden Yunus Emre Alagöz, Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldı. Suriye’de bomba eğitimi alan 2 kardeş, ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak arama listesine girdi. Ağabey Alagöz, Suruç saldırısından önce kayıplara karışmıştı.
Son Güncelleme: 12.10.2015 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.