Ankara'dan Peşmerge'ye geçiş izni çıktı

Ankara'dan geçtiğimiz hafta Peşmerge güçleri için geçiş izni isteyen Barzani'ye olumlu cevap verildiği ortaya çıktıb Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Peşmerge güçlerine Kobani’ye geçmeleri konusunda yardımcı oluyoruz" dedi.

20 Ekim 2014 Pazartesi 12:37
Ankara'dan Peşmerge'ye geçiş izni çıktı






Ankara'dan Peşmerge'ye geçiş izni çıktı


Terör örgütü IŞİD ile bir başka terör örgütü PYD ve PKK'nın oluşturduğu koalisyona peşmerge güçleri de katılıyor. Ankara'ya bu konuda daha önce Barzani tarafından iletilen istek kabul edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Peşmerge güçlerine Kobani’ye geçmeleri konusunda yardımcı oluyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi ile görüştü. Bakanlık’ta gerçekleşen görüşmenin ardından ikili basın mensuplarının karşısına geçti.

Çavuşoğlu, "Kobani’ye insani yardım malzemesi ulaştırılmıştır. Koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk. ABD’nin havadan atarak ulaştırdığı askeri ve tıbbi yardımı da bu çerçevede değerlendiriyoruz. Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele eden grupların sayısı yaklaşık 7’dir. Biz de Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçmeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Kobani den Türkiye’ye kaçanların oraya tekrar dönüp huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. PYD Suriye’nin belli bir bölgesini kontrol etmek istemektedir. Bunun Suriye’nin bütünlüğü için bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. Bu emellerini sürdürdükçe Özgür Suriye Ordusu’nun da bizim de desteğimizi alamazlar. Bu sorununun gerçek sebebi Esad’tır" dedi.
Son Güncelleme: 20.10.2014 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.