Ankaralı Metal Kaplamacılar, organize sanayi istiyor

29 Kasım 2012 Perşembe 14:00
Ankaralı Metal Kaplamacılar, organize sanayi istiyor






ANKARA (CİHAN)- Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) bünyesi altında bir araya gelen metal kaplamacılar, organize sanayi istiyor.

ANKİSAD genel merkezinde yapılan sertifika törenine Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslan, ANKİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca, Başkan Yardımcısı Cüneyt Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Murat Yiğittop ve metal kaplamacı firma temsilcileri katıldı.

ANKİSAD Başkanı Harun Akca, Farklı meslek gruplarını ANKİSAD bünyesinde görmekten oldukça mutluyum. Sanayi alanında çalışan ve sektörel birçok problemle boğuşan, metal kaplamacıları ANKİSAD bünyesinde bir araya getirdik. Biz ANKİSAD olarak şu an Ankara'da faaliyet göstere yaklaşık 90 metal kaplamacı firmasının 55'ini ANKİSAD bünyesine kattık. Problemlerin çözümünde bizim de bir katkımız olacaksa biz bundan büyük mutluluk duyacağız. Biz tüm Ankara'ya hitap etmeye çalışıyoruz. Siz değerli iş adamlarının sorunlarını gerekli yerlere ulaştırmak bizim boynumuzun borcu. Ülkemizin her alanda geliştiği ve artık işletmelerimizin de standartlarını yükseltmemiz gerektiği ortada. Bu alanda yapılacak çalışmaların hep birlikte takipçisi olacağız. dedi.

KULLANDIĞIMIZ KİMYASAL ATIKLAR ÇEVREYE ZARAR VERİYOR

ANKİSAD Metal Kaplamacılar Komisyonu Başkanı Uğur Nimettepe de şunları söyledi: Biz bu işe hep beraber başladık ve maalesef geç kaldık. Yaptığımız işin çevreye ne kadar zarar verdiğini biliyoruz ve artık biz bu işin vebalini almak istemiyoruz. Yetkili kurumlardan bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu istekle toplu halde ANKİSAD'ın kapısını çaldık.

Bu alanda Ankara'da kurulan tek komisyon olduklarını belirten Nimettepe, sözlerine şöyle devam etti: İlk olarak, İstanbul'a gidip oradaki Galvano Sanayi Sitesi'ni gezip oradaki yetkililerden bilgi almak istiyoruz. Daha sonra Ankara'da etüt çalışması yapıp, yetkili makamlara bizlere modern arıtma tesislerinin olduğu sağlıklı bir şekilde çalışabileceğimiz bir sanayi sitesi için başvuracağız. Şu anda bu proje üzerinde ANKİSAD yetkilileriyle çalışmalarımız sürüyor. Yetkili makamların bu sektöre gerekli önemi vermesini rica ediyorum. Metal Kaplamacılar olarak biz ANKİSAD faaliyetlerine toplu halde katılmak istiyoruz. Derneğimiz bizim eğitim sorunumuza çözüm için iş güvenliği, finans, kişisel gelişim kursları açacak ve bizler buralarda alacağımız eğitimlerle kendimizi geliştireceğiz.

SEKTÖREL PROBLEMLERİNİZ İÇİN HER KAPIYI ÇALMAYA HAZIRIM

Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslan ise kent konseyinin çalışma sistemini anlattı ve sözlerine şöyle devam etti: Siz Metal Kaplamacılar olarak Ankara'da faaliyet gösteren 90 firmadan 55'ini bir araya toplayarak işin yüzde 50'sini halletmişsiniz. Bundan sonra çözüm sizlere daha yakın olacaktır. Ben de sizin bir Metal Kaplamacılar Organize Sanayi Bölgesine geçmenizi ve daha düzenli ve temiz ortamlarda iş yapmanızı canı gönülden istiyorum. Firmaların büyümesi ve sektörel anlamda gelişimlerini devam ettirmeleri için her zaman kendilerini geliştirmeleri ve yeniliklere açık olmaları şarttır. Sizin bu gayretinizi takdir ediyorum. Bu konuda ben de elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Sizin sorunlarınız için çalışmak beni de mutlu edecektir. İlk olarak Ankara'da organize sanayisi için bir yer belirleyin, gerisi sizin için daha kolay olacaktır. Devamında beraber inşallah projenizin takibini yapacağız.

Sertifika programı üyelerin sertifikaları almaları sonrası toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.