Anne katili mirastan men edildi

20 Ağustos 2012 Pazartesi 09:55
Anne katili mirastan men edildi






Bursa'da boğarak öldürdüğü annesinin cesedini satırla parçalara ayırıp denize atmak isterken yakalanan ve yargılama sonunda 23 yıl hapis cezası çarptırılan sanık, mahkeme kararıyla annesinin mirasından da men edildi.   

Edinilen bilgiye göre 4 yıl önce internet üzerinden "Annemi nasıl öldürebilirim?" şeklinde anket düzenleyip, annesi Asiye F.'yi (46) boğarak öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırarak, koyduğu çöp poşetleriyle denize atmak isterken yakalanan M.F.'ye bir şok da kardeşlerinden geldi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "annesini öldürmek" suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan 19 yaşındaki M.F.'nin ablaları S.F. ve N.F., Medeni Kanun'un 578'inci maddesi gereği 'miras bırakanı kasten öldüren kişinin varis olamayacağını' gerekçe göstererek Avukatları Bilgen Şentürk Saraç aracılığıyla dava açtı. Davacı kız kardeşler, öldürülmeden önce özel bir hazır giyim firmasında çalışan annelerine ödenmesi gereken tazminatta 4'te 1 payı bulanan erkek kardeşlerinin mirastan mahrum edilmesini istedi. 

Davaya bakan sulh hukuk mahkemesi 4 yıl süren yargılamanın ardından anne katilinin mirastan men edilmesine karar verdi. 

Şimdi anne katili M.F.'nin payı olan 3 bin 200 lira, 4 yıllık yasal faiziyle davaci kız kardeşlere ödenecek. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.