Anonymous BTK veritabanına saldırdı

14 Şubat 2012 Salı 14:55
Anonymous BTK veritabanına saldırdı








Yayınlanan bilgiler Vodafone, TurkNet, Superonline, Avea, Turkcell gibi uzaktan erişen firmaların bilgileri kriptolu bir biçimde yayınlandı.



BTK'nın dört farklı veritabanı Anonymous tarafından ele geçirildi. Veri tabanının hacklendiği 12 Şubat'ta duyurulmuştu. Bu veriler dün sabah erken saatlerde Twitter'dan Unnamed_Anarchy adlı bir kullanıcı tarafından açıklandı.

Merhaba Türkiye!

İnternette hukuk terörü estiren Digiturk, blogger.com, inci.sozlukspot.com ve 10000 üzerinde websitesi kapattırdı. Kapatılan sitelere uyarı veya savunma hakkı verilmedi."

Anonymous bir süre önce sitesinden bu açıklamayı yapmıştı. http://www.anonnews.org/press/item/1351/

İnternet aleminin en bilinen hacker gruplarından biri olan Anonymous, "opdigiturk" adıyla duyurduğu operasyonunu bir video ile duyurmuştu. Ancak Digitürk, sözkonusu videoyu telif haklarını gerekçe göstererek youtube'dan kaldırttı. Grup videoyu vimeo'dan yayınlamaya başladı.

Digitürk'ün bu hamlesini sansür olarak niteleyen grup açıklamada "Sansür özgürlük ilkeleriyle örtüşmeyen bir insan hakları ihlalidir. Her kim sansürü kullanarak insanları susturma girişiminde bulunursa Anonymous cezasını verecektir. Anonymous tek kişi değildir, Anonymous herkestir. İnternet herkesin hakkıdır" açıklamasını yaptı.

Açıklama "Affetmeyiz. Unutmayız. Bizi bekleyin!" sözleriyle bitiyordu.

Bu operasyonda ilk hedef Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) oldu.

BTK'nın dört farklı veritabanının içeriğini ele geçiren grup, bu bilgileri twitter'da yayınladı. Yayınlanan bilgiler Vodafone, TurkNet, Superonline, Avea, Turkcell gibi uzaktan erişen firmaların bilgileri kriptolu bir biçimde yayınlandı. Veri tabanlarının dördüncüsündeki bilgiler en açık bilgileri barındırıyor. Bu veri tabanı BTK çalışanlarının kullanıcıların tam isimleri, kullanıcı adları, e-postaları, açık biçimde şifreleri, ev - cep - iş telefonları, doğum tarihi, TC kimlik numaralarından oluşuyor.

Twitter'da veritabanlarını yayınlayan kullanıcının adı Unnamed Anarchy (İsimsiz Anarşi). Kullanıcı 12 Şubat'ta attığı twiti Türkçe yazmış; dolayısıyla Unnamed Anarchy Anonymous'a Türkiye'den destek veren bir hacker ya da hacker grubu olabilir.

Konu hakkında bilgi almak için aradığımız BTK'dan ise öğrenebildiğimiz teknik altyapı çalışması yapıldığı. Kurum henüz resmi açıklama yapmadı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.